Τρίτη διαδοχική εβδομάδα απωλειών για τον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τρίτη διαδοχική εβδομάδα απωλειών για τον χρυσό
Tα νέα σημάδια ενίσχυσης των πληθωριστικών πιέσεων στην οικονομία των ΗΠΑ, διέγραψαν ένα μέρος της πτώσης των προηγούμενων ημερών.

Με απώλειες για τρίτη διαδοχική εβδομάδα έκλεισαν την Παρασκευή οι τιμές του χρυσού, παρά τα κέρδη που σημείωσαν στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς τα νέα σημάδια ενίσχυσης των πληθωριστικών πιέσεων στην οικονομία των ΗΠΑ, διέγραψαν ένα μέρος της πτώσης των προηγούμενων ημερών.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Ιουνίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης ενισχύθηκαν την Παρασκευή κατά σχεδόν 0,1% ή 0,6 δολάρια/ουγγιά και διαμορφώθηκαν στα 1.944,30 δολάρια/ουγγιά. Ωστόσο, σε εβδομαδιαία κλίμακα, τα συμβόλαια Ιουνίου υποχώρησαν κατά 1,9%.

«Οι τιμές του χρυσού ενδέχεται να υποχωρήσουν περαιτέρω, πιο κοντά στο ψυχολογικά σημαντικό επίπεδο των 1.900 δολαρίων εάν η συμφωνία για το χρέος των ΗΠΑ επισφραγιστεί στο άμεσο μέλλον», ανέφερε στο MarketWatch ο Han Tan, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην Exinity Group.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου έκλεισε με κέρδη 2% στα 23,36 δολάρια/ουγγιά, περιορίζοντας τις εβδομαδιαίες απώλειες στο 2,9%, ενώ ο χαλκός Ιουλίου διαμορφώθηκε στα 3,68 δολάρια/λίβρα με κέρδη 2,6%. Στην εβδομάδα, ο χαλκός υποχώρησε κατά 1,3%.

Απώλειες 4,4% σημείωσε το τελευταίο πενθήμερο η πλατίνα, παρά τη σημερινή άνοδο κατά 0,2%, με το συμβόλαιο Ιουλίου να κλείνει στα 1.028,10 δολάρια/ ουγγιά, ενώ τέλος το παλλάδιο Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκε στα 1.426,10 δολάρια/ουγγιά. Την Παρασκευή το παλλάδιο ενισχύθηκε κατά 0,6%, ωστόσο σε εβδομαδιαία βάση έχασε 6,4%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μικρή διόρθωση στην αγορά ομολόγων μετά το ράλι των προηγούμενων ημερών

Ευρωαγορές: Ισχυρό rebound και κέρδη 1,2% για τον Stoxx 600

gazzetta
gazzetta reader insider insider