Wells Fargo: Βραχύβιο το ράλι των αμερικανικών μετοχών - Έρχεται διόρθωση 10% για τον S&P 500

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wells Fargo: Βραχύβιο το ράλι των αμερικανικών μετοχών - Έρχεται διόρθωση 10% για τον S&P 500
Για διόρθωση στις αμερικανικές μετοχές προειδοποιεί η Wells Fargo, εκτιμώντας ότι η ανθεκτικότητα που έχουν επιδείξει φέτος δεν θα διαρκέσει για πολύ ακόμη.

Για διόρθωση στις αμερικανικές μετοχές προειδοποιεί η Wells Fargo, εκτιμώντας ότι η ανθεκτικότητα που έχουν επιδείξει φέτος δεν θα διαρκέσει για πολύ ακόμη, καθώς η επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών αναμένεται να ασκήσει πτωτικές πιέσεις, κατά τους επόμενους μήνες.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει ο επικεφαλής αναλυτής για τις μετοχές στην Wells Fargo Chris Harvey, σύμφωνα με το Bloomberg, τους επόμενους τρεις - έξι μήνες, αναμένεται διόρθωση για τον S&P 500, της τάξεως του 10%.

Αυτό σημαίνει ότι ο δείκτης θα μπορούσε να πέσει γύρω στις 3.700 μονάδες, ήτοι κοντά στα χαμηλά του περασμένου Νοεμβρίου.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, η πτωτική πορεία των μετοχών θα καθοδηγηθεί από την επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών, στη σκιά της επιθετικής νομισματικής πολιτικής που ακολουθεί η Fed, αλλά και των τραπεζικών αναταραχών.

Σημειώνεται ότι οι αμερικανικές μετοχές δεν έδειξαν να πτοούνται, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, από τις εξελίξεις γύρω από τον τραπεζικό τομέα και τις ανησυχίες για ύφεση στις ΗΠΑ, με τον S&P 500 να έχει σημειώσει κέρδη σχεδόν 7% μέχρι στιγμής φέτος.

Ωστόσο, το πρόσφατο ράλι έχει αρχίσει να χάνει έδαφος, εν αναμονή και της περιόδου ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χάρκερ (Fed): Τα επιτόκια πρέπει να ανεβούν πάνω από το 5% και «να μείνουμε εκεί για λίγο»

Οι «μνήμες» των subprime (2007) αρχίζουν να... ανασταίνονται μέσα στο 2023

ΔΝΤ: Το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα δοκιμάζεται από τον πληθωρισμό και τα επιτόκια

gazzetta
gazzetta reader insider insider