Ευρωαγορές: Κυριάρχησαν τα θετικά πρόσημα

Newsroom
Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Κυριάρχησαν τα θετικά πρόσημα
Θετικά πρόσημα κυριάρχησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς υποχώρησαν οι αμφιβολίες σχετικά με την υγεία του τραπεζικού τομέα.

Θετικά πρόσημα κυριάρχησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς υποχώρησαν οι αμφιβολίες σχετικά με την υγεία του τραπεζικού τομέα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στο +1,3%, με τις τράπεζες να κερδίζουν 1,9%. Οι μετοχές τεχνολογίας γύρισαν θετικά για να κλείσουν με άνοδο 2,7%, ενώ ο χρηματοπιστωτικός κλάδος ενισχύθηκε 1,8%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX κέρδισε 1,25% στις 15.328 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε άνοδο 1,39% στις 7.186 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 1,07% στις 7.564 μονάδες. Στην Ισπανία, ο IBEX 35 κέρδισε 1,41% στις 9.070 μονάδες και στην Ιταλία, ο FTSE MIB έκλεισε στο +1,56% και στις 26.739 μονάδες.

Άνοδο 4,5% σημείωσε η μετοχή της UBS μετά την ανακοίνωση της τράπεζας ότι ο Sergio Ermotti θα επιστρέψει στον ρόλο του ως CEO του ομίλου από τις 5 Απριλίου. Ο Ermotti ήταν Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου UBS για εννέα χρόνια, από τον Νοέμβριο του 2011 έως τον Οκτώβριο του 2020, και μέχρι σήμερα είναι πρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας Swiss Re.

Στις λοιπές επιχειρηματικές εξελίξεις, η Ryanair βρίσκεται σε συζητήσεις για την αγορά έως και 200 αεροσκαφών από την Boeing, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους, Μάικλ Ο'Λίρι, προσθέτοντας πως οι διαπραγματεύσεις μπορεί να διαρκέσουν από 6 έως 12 μήνες.

Στα μάκρο της ημέρας, μικρή βελτίωση αναμένεται να εμφανίσει τον Απρίλιο η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία, με τον δείκτη Gfk να διαμορφώνεται στις -29,5 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 1,1 μονάδων σε σχέση με τον Μάρτιο. Στο μεταξύ ανακοινώθηκαν τα στοιχεία και για το χρέος της Γερμανίας, το οποίο ανέρχεται στο επίπεδο-ρεκόρ των 2,3 τρισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.