Ευρωαγορές: Ημέρα προσεκτικών κινήσεων στη σκιά των τραπεζικών αναταραχών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Ημέρα προσεκτικών κινήσεων στη σκιά των τραπεζικών αναταραχών
Οριακές κινήσεις επικράτησαν στα ταμπλό των ευρωαγορών, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να επιλέγουν τη στάση αναμονής. 

Οριακές κινήσεις επικράτησαν στα ταμπλό των ευρωαγορών, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να επιλέγουν τη στάση αναμονής.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 τερμάτισε με οριακές απώλειες 0,06% στις 444,45 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,17% στις 7.484,25 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,14% στις 7.088,34 μονάδες, με τον DAX στη Φρανκφούρτη να κερδίζει 0,09% στις 15.142,02 μονάδες.

Την ίδια ώρα, ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε κέρδη 0,47% φθάνοντας στις 26.329,46 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 διαμορφώθηκε 0,43% υψηλότερα στις 8.944,30 μονάδες.

Οι Τράπεζες ενισχύθηκαν κατά 0,7%, με τις μετοχές των Credit Suisse, UBS, Deutsche Bank που προσφάτως βρέθηκαν στο επίκεντρο των πιέσεων και εξελίξεων γύρω από τις τραπεζικές αναταραχές, έκλεισαν στο +0,7%, +1,7% και - 1,4% αντίστοιχα.

Καθώς ο προβληματισμός σε ό,τι αφορά τις τραπεζικές εξελίξεις παραμένει, καθησυχαστικά μηνύματα για τις επιπτώσεις της τραπεζικής κρίσης στον χρηματοπιστωτικό τομέα της Ευρωζώνης θέλησε να στείλει το μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και κεντρικός τραπεζίτης της Εσθονίας, Μάντις Μίλερ.

Ο ίδιος υποστήριξε πως «δεν πρέπει να φοβόμαστε ότι οι τραπεζικές ανησυχίες θα εξαπλωθούν στην Ευρωζώνη».

Από την πλευρά του, o διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE), Άντριου Μπέϊλι, δήλωσεπως οι πρόσφατες εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα δείχνουν πως οι αγορές τεστάρουν τις αντοχές του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Στο «μέτωπο» των μάκρο, το δημόσιο χρέος της Γαλλίας έκλεισε το 2022 λίγο κάτω από τα 3 τρισεκατομμύρια ευρώ όπως ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική στατιστική υπηρεσία. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 111,64% του γαλλικού ΑΕΠ.

Παράλληλα, το κλίμα εμπιστοσύνης στις επιχειρήσεις μεταποίησης της Γαλλίας για τον Μάρτιο κατέγραψε μικρή κάμψη για τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη η στατιστική υπηρεσία της χώρας (Insee0. Ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε στις 104 μονάδες έναντι 106 μονάδων τον Φεβρουάριο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν μια μέτρηση στις 103 μονάδες.

Τέλος, σε ρυθμό ρεκόρ αυξήθηκε ο πληθωρισμός των καταναλωτικών προϊόντων στα καταστήματα λιανικής της Μεγάλης Βρετανίας αυτόν τον μήνα, σε ένδειξη ότι η κρίση κόστους ζωής απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Ισχυρές κεφαλαιακά οι ελληνικές τράπεζες στην τρέχουσα κρίση

JP Morgan: «Όχι» στη στρατηγική του «buy the dip» στην Ευρώπη - Θα έχουν διάρκεια οι κλυδωνισμοί στις αγορές

Jefferies: Κίνδυνοι, «άμυνες» και beta στις τράπεζες της Ν. Ευρώπης - Στις προτιμώμενες επιλογές η Εθνική Τράπεζα

gazzetta
gazzetta reader insider insider