Πετρέλαιο: Υψηλότερο κλείσιμο με διαγραφή των αρχικών απωλειών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Υψηλότερο κλείσιμο με διαγραφή των αρχικών απωλειών
Οι τιμές του πετρελαίου στις ΗΠΑ είχαν υποχωρήσει από το εύρος διαπραγμάτευσης του 2023 για να φτάσουν στα χαμηλά πολλών ετών την περασμένη εβδομάδα.

Υψηλότερα έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου διαγράφοντας τις αρχικές τους απώλειες τη Δευτέρα και ανακτώντας μέρος της μεγάλης πτώσης της περασμένης εβδομάδας.

Οι τιμές του πετρελαίου στις ΗΠΑ είχαν υποχωρήσει από το εύρος διαπραγμάτευσης του 2023 για να φτάσουν στα χαμηλά πολλών ετών την περασμένη εβδομάδα, με «φόβους μετάδοσης που προέρχονται από τις πρώτες χρεοκοπίες τραπεζών μετά τη Μεγάλη Χρηματοπιστωτική Κρίση που προκάλεσε τεράστια αστάθεια και σημαντικές risk-off εκροές χρήματος στις αρχές της περασμένης εβδομάδας», δήλωσε στο Marketwatch ο Tyler Richey, συνεκδότης στο Sevens Report Research.

Η πτώση στις τιμές του πετρελαίου ήλθε στον απόηχο της συμφωνίας εξαγοράς της Credit Suisse από την UBS, σε μια προσπάθεια διάσωσης της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ελβετίας.

Οι επενδυτές είδαν τέσσερις τραπεζικές καταρρεύσεις μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, (Silvergate Capital, Silicon Valley Bank και Signature Bank στις ΗΠΑ και Credit Suisse Group στην Ελβετία) σε ένα από τα χειρότερα τραπεζικά ντόμινο από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2008. Οι τραπεζικές καταρρεύσεις ήρθαν ενώ οι ρυθμοί ανάπτυξης ήδη πιέζονται από την επιθετικότερη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής διεθνώς τα τελευταία 20 χρόνια. Οι ανησυχίες για τον κίνδυνο μιας παγκόσμιας ύφεσης πυροδότησαν ισχυρές πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου.

Η προσοχή της αγοράς στρέφεται στην τρέχουσα μεταβλητότητα στον τραπεζικό τομέα και στην πιθανότητα για νέες αυξήσεις επιτοκίων από την Fed» σημείωσε ο Baden Moore, επικεφαλής της έρευνας στα εμπορεύματα στην National Australia Bank.

Ωστόσο, υπάρχει τεχνική υποστήριξη για το αμερικανικό αργό που χρονολογείται από το 2021 μεταξύ 62 και 66 δολαρίων το βαρέλι και είναι επίσης «τόσο υπερπουλημένο όσο ήταν από την COVID, σε ένα ημερήσιο χρονοδιάγραμμα», είπε.

Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο παράδοσης Απριλίου σημείωσε άνοδο 90 σεντς, ή σχεδόν 1,4%, για να διαμορφωθεί στα 67,64 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Από την άλλη το brent παράδοσης Μαΐου κέρδισε 82 σεντς στα 73,79 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε χαμηλό 15 μηνών το πετρέλαιο, εν μέσω αβεβαιότητας για τις τράπεζες

Χρυσός: Σε υψηλό 11 μηνών καθώς ο φόβος της χρηματοπιστωτικής κρίσης παραμένει

gazzetta
gazzetta reader insider insider