Ενίσχυση για τον χρυσό την Παρασκευή - Πρώτη θετική εβδομάδα από τα μέσα Ιανουαρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενίσχυση για τον χρυσό την Παρασκευή - Πρώτη θετική εβδομάδα από τα μέσα Ιανουαρίου
Με το πολύτιμο μέταλλο να ενισχύεται από την πτώση του «ανταγωνιστή» του, δολαρίου, ενόψει των αποφάσεων για τη νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ.

Ανοδικά κινήθηκαν σε ημερήσιο και εβδομαδιαίο επίπεδο τα συμβόλαια του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να ενισχύεται από την πτώση του «ανταγωνιστή» του, δολαρίου, ενόψει των αποφάσεων για τη νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ.

Ψηλά στην προσοχή των επενδυτών βρίσκονται οι αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) και στο κατά πόσο η συνέχιση της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής θα μπορούσε να φέρει πιο κοντά το ενδεχόμενο ύφεσης στις ΗΠΑ. Οι κινήσεις στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ τις τελευταίες μέρες δείχνουν πως μια συρρίκνωση της οικονομίας είναι πιθανή αλλά και πως αυτή αναμένεται να είναι ήπια εφόσον τελικά προκύψει, μετέδωσε το MarketWatch.

Οι τιμές των μετάλλων

  • Τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Απριλίου, κέρδισαν 0,8% ή 14,1 δολάρια στα 1.854,60 δολάρια ανά ουγγιά. Σε επίπεδο εβδομάδας, σημείωσαν άνοδο 2,1%, τη μεγαλύτερη από τα μέσα Ιανουαρίου.
  • Τα συμβόλαια του ασημιού, παράδοσης Μαΐου, κέρδισαν 1,6% ή 34 σεντ στα 21,24 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ ισχυροποιήθηκαν άνω του 2% σε εβδομαδιαίο επίπεδο.
  • Τα συμβόλαια της πλατίνας, παράδοσης Απριλίου, ανέβηκαν 1,7% ή 16,2 δολάρια στα 979,40 δολάρια ανά ουγγιά, ενισχυμένα 7,9% σε επίπεδο εβδομάδας.
  • Τα συμβόλαια του παλλαδίου, παράδοσης Ιουνίου, κέρδισαν 0,3% ή 4,1 δολάρια στα 1.449 δολάρια ανά ουγγιά, στο +5,2% για την εβδομάδα.
  • Τα συμβόλαια του χαλκού, παράδοσης Μαΐου, έπεσαν 0,2% ή 1 σεντ στα 4,07 δολάρια ανά λίβρα, στο +2,9% για την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider