Πετρέλαιο: Τέλος στο αρνητικό σερί για το WTI με άνοδο 2%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Τέλος στο αρνητικό σερί για το WTI με άνοδο 2%
Με άνοδο έκλεισαν την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, με τον «μαύρο χρυσό» να τερματίζει το πολυήμερο αρνητικό του σερί.

Με άνοδο έκλεισαν την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, με τον «μαύρο χρυσό» να τερματίζει το πολυήμερο αρνητικό του σερί, παρά την μεγαλύτερη του αναμενομένου αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παραδόσεως Απριλίου για το αμερικανικό West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισαν στα 75,39 δολάρια/βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο 2% ή 1,44 δολαρίων/βαρέλι. Πρόκειται για την πρώτη ανοδική συνεδρίαση του αμερικανικού αργού τις τελευταίες επτά ημέρες.

Σε εβδομαδιαία κλίμακα το WTI υποχωρεί πλέον κατά περίπου 1,5%.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό brent, με τα συμβόλαια Απριλίου στο ICE Europe να διαμορφώνονται στα 2,21 δολάρια/ βαρέλι, σημειώνοντας κέρδη 1,61 δολαρίων/βαρέλι ή 2%.

Πίσω στις ΗΠΑ, η βενζίνη Μαρτίου ενισχύθηκε κατά 1,8% στα 2,379 δολάρια/γαλόνι, με τα αποθέματα στις ΗΠΑ να μειώνονται κατά 1,9 εκατ. βαρέλια, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης υποχώρησε οριακά κατά 0,3%.

Τέλος, το φυσικό αέριο παραδόσεως Μαρτίου ενισχύθηκε κατά 6,4% σα 2,314 δολάρια/εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε χαμηλά σχεδόν δύο μηνών οι τιμές του χρυσού - Τέταρτη διαδοχική ημέρα απωλειών

Καύσιμα: Πτώση στις τιμές – Τάσεις σταθεροποίησης βλέπει η αγορά

gazzetta
gazzetta reader insider insider