Το Χ.Α. διατήρησε τελικά το θετικό πρόσημο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Χ.Α. διατήρησε τελικά το θετικό πρόσημο
Με ήπια κέρδη έκλεισε τελικά το Χρηματιστήριο Αθηνών σε μια συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας.

Με ήπια κέρδη έκλεισε τελικά το Χρηματιστήριο Αθηνών σε μια συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας.

Το ελληνικό χρηματιστήριο κινήθηκε στα χνάρια των ευρωπαϊκών αγορών που έστρεψαν την προσοχή τους στις ανακοινώσεις της ΕΚΤ, η οποία αύξησε εκ νέου τα βασικά της επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, προαναγγέλλοντας παράλληλα νέα αύξηση των επιτοκίων κατά τη συνεδρίαση του Μαρτίου κατά 0,5%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.029,68 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,24%. Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο από τη συνεδρίαση της 8ης Δεκεμβρίου 2014 (1.035,08 μονάδες).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 144,71 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 82.659.167 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,33%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,55%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Eurobank (+2,68%), της Σαράντης (+2,67%), της Πειραιώς (+2,43%), της Εθνικής (+1,40%) και της ΔΕΗ (+1,35%). Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή (-6,27%), της Coca Cola HBC (-1,60%), της Alpha Bank (-1,56%) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,29%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+5,30%) και της Υγείας (+1,90%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τροφίμων (-1,55%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-1,16%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η MIG και η Eurobank διακινώντας 29.802.023 και 8.778.334 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Εθνική με 14,80 εκατ. ευρώ και η Πειραιώς με 13,77 εκατ. ευρώ.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε το συνέδριο της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ στο Παρίσι, με τη συμμετοχή 13 ελληνικών εισηγμένων, όπου καταγράφηκε ισχυρό ενδιαφέρον από διεθνείς επενδυτές. Μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές, αρκετοί εκ των οποίων είχαν πολλά χρόνια να ενδιαφερθούν για την ελληνική αγορά, είχαν συνολικά 85 συναντήσεις με τους εκπροσώπους των ελληνικών εταιρειών.

Σε ήπια αύξηση της τιμής στόχου για τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών προχώρησε η Goldman Sachs, καθώς η εγχώρια αγορά έχει καταγράψει μια έντονη ανοδική κίνηση (10,08%), υπεραποδίδοντας σημαντικά έναντι των ευρωπαϊκών διεθνών αγορών και των ΗΠΑ από τις αρχές του έτους, φτάνοντας σε επίπεδα πέριξ των 1.025 μονάδων. Υπό αυτό το πρίσμα, ο αμερικανικός οίκος θέτει στόχο για το Γενικό Δείκτη στις 1.075 μονάδες από τις 995 μονάδες που ανέμενε τον Νοέμβριο, με την αγορά να βρίσκεται στις 1.025 μονάδες. Αυτό συνεπάγεται ένα περιθώριο ανόδου της τάξεως του 4,8% περίπου κατά τους επόμενους δώδεκα μήνες.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, στον όμιλο Intracom φέρεται να περνά το 27% τις Κλουκίνας – Λάππας (προσυμφωνημένο πακέτο στην τιμή των 0,90 ευρώ ανά μετοχή), όπως τουλάχιστον αναφέρουν σχετικές πληροφορίες της αγοράς. Η συγκεκριμένη συναλλαγή δείχνει να αποτελεί μια πρώτη κίνηση για την απόκτηση της εισηγμένης από την Intracom, κατά πληροφορίες δε, συνδέεται με τον επενδυτικό βραχίονα στο real estate, Intracom Properties.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider