Χρηματιστήριο: Προσπάθεια για θετικό ξεκίνημα τον Φεβρουάριο, με την προσοχή στο εξωτερικό

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Προσπάθεια για θετικό ξεκίνημα τον Φεβρουάριο, με την προσοχή στο εξωτερικό
Κοντά στις 1.030 μονάδες η ελληνική αγορά, αναμένοντας το κρίσιμο διήμερο και τις αποφάσεις από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες.

Με μικρά κέρδη κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών στην πρώτη συνεδρίαση του Φεβρουαρίου και με την αγορά να έχει στραμμένη την προσοχή της στο κρίσιμο διήμερο των μεγάλων κεντρικών τραπεζών που ξεκινάει σήμερα.

Για την Τετάρτη το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις αποφάσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) σχετικά με τις αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της και τα «σημάδια» για τις επόμενες κινήσεις στη νομισματική της πολιτική. Την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται με τη σειρά του να ανακοινώσουν νέες αυξήσεις στα επιτόκια τους και να παρέχουν ενδείξεις για το πως θα κινηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Για την ελληνική αγορά, γίνεται «ταμείο» για τις εκτιμήσεις της ΕΚΤ και της (European Banking Authority) στα τεστ προσομοίωσης των τραπεζών σε ακραίες συνθήκες (stress tests). Το δυσμενές σενάριο προβλέπει για φέτος υποχώρηση του ΑΕΠ κατά 1,9% και μείωσή του κατά 4,5% το 2024, ενώ το 2025 προβλέπεται οριακή αύξηση κατά 0,9%.

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών ενισχύεται 0,57% στις 1.028,63 μονάδες και ο τζίρος βρίσκεται στα 5 εκατ. ευρώ.

Ο Large Cap ανεβαίνει 0,72% στις 2.493,64 μονάδες, ο Mid Cap ενισχύεται 0,45% στις 1.563,75 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών κερδίζει 1,28% στις 783,23 μονάδες.

Στην κίνηση των μετοχών, κέρδη 3,2% καταγράφει η Eurobank και άνοδο 2,3% η Alpha Bank.

Αντίθετα, απώλειες 3% καταγράφουν οι μετοχές του ΟΤΕ και της Dimand.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider