Στο κόκκινο οι ευρωαγορές με focus στην Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο κόκκινο οι ευρωαγορές με focus στην Fed
Στο κόκκινο οι ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στην επικείμενη συνεδρίαση της Federal Reserve.

Πιέσεις δέχονται, σήμερα, οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στην επικείμενη συνεδρίαση της Federal Reserve στις ΗΠΑ και καθώς η συζήτηση γύρω από την επιτοκιακή πολιτική των κετρικών τραπεζών απασχολεί ιδιαιτέρως τις αγορές, εν μέσω του υψηλού πληθωρισμού.

Συγκεκριμένα, αυτήν την εβδομάδα συνεδριάζει η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοιχτής Αγοράς της Fed, η οποία και αναμένεται να ανακοινώσει νέα αύξηση των επιτοκίων, με τους επενδυτές να αναζητούν ενδείξεις για το πόσο υψηλά θα μπορούσαν να φθάσουν τα επιτόκια της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες της τάξεως του 0,5% φθάνοντας στις 452,80 μονάδες.

Σε ο,τι αφορά τους επιμέρους δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,22% και διαμορφώνεται στις 7.748,03 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,46% στις 7.064,86 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει απώλειες 0,37%, φθάνοντας στις 15.093,54 μονάδες.

Παράλληλα, ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,20% και πέφτει στις 9.041,70 μονάδες, με τον ιταλικό FTSE MIB να διαμορφώνεται 0,26% χαμηλότερα στις 25.370 μονάδες.

Η μετοχή της Philips άνοιξε με άνοδο 5% μετά την ανακοίνωση των σχεδίων της για την περικοπή 6.000 θέσεων εργασίας σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης κόστους.

Στις υπόλοιπες επιχειρηματικές ειδήσεις, η Commerzbank ανακοίνωσε την πρόβλεψή της για κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA), ύψους 3,37 δισ. ευρώ για το σύνολο της χρήσης του 2022.

Επίσης, η Ryanair εξέφρασε την αισιοδοξία της για κέρδη μέσα στο επόμενο έτος, εν μέσω αυξανόμενης ταξιδιωτικής ζήτησης, ανακοινώνοντας επίσης αποτελέσματα - ρεκόρ για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Στο «μέτωπο» των μάκρο, στη Γερμανία η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,2%, το δ' τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή στη χαμηλή ιδιωτική κατανάλωση.

Παράλληλα, στην Ισπανία, ο πληθωρισμός κατέγραψε απρόσμενη άνοδο τον Ιανουάριο, «καθοδηγούμενος» από τις υψηλές τιμές καυσίμων. Ειδικότερα, σσε ετήσιο επίπεδο ο πληθωρισμός -εναρμονισμένος με τις τιμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης- διαμορφώθηκε στο 5,8%. έναντι 5,5% τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin: «Ιστορικός Ιανουάριος» με crypto-ράλι 280 δισ. δολαρίων - Είναι παρελθόν η κρίση;

Shell: Ο νέος CEO «ανακατεύει» την τράπουλα, με αναδιαρθρώσεις και καταργήσεις τμημάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider