Νέος γύρος απολύσεων από την Philips: Περικόπτει 6.000 θέσεις εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέος γύρος απολύσεων από την Philips: Περικόπτει 6.000 θέσεις εργασίας
Σε νέο γύρο απολύσεων προχωρά η Philips, περικόπτοντας ακόμα 6.000 θέσεις εργασίας.

Στην περικοπή 6.000 θέσεων εργασίας (ήτοι το 8% του προσωπικού της) προχωρά η Philips, ανακοινώνοντας νέο κύμα απολύσεων, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις δαπάνες, τη στιγμή που βρίσκεται αντιμέτωπη με σειρά ανακλήσεων ιατρικών συσκευών.

Οι νέες απολύσεις, οι μισές εκ των οποίων θα δρομολογηθούν μέσα στο 2023, έρχονται μετά την περικοπή 4.000 θέσεων εργασίας που ανακοινώθηκαν πέρυσι, στο πλαίσιο ενός σχεδίου, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία θα κοστίσει περίπου 300 εκατ. ευρώ κατά τα επόμενα τρίμηνα.

«Αναλαμβάνουμε σταθερή δράση για να βελτιώσουμε τις επιχειρήσεις μας και να τονώσουμε τις επιδόσεις μας επειγόντως» δήλωσε ο CEO της εταιρείας Ρόι Τζέικομπς, κάνοντας λόγο για μία «διαδρομή προς τη βελτίωση που θα γίνει βήμα - βήμα».

Οι τελευταίες αποφάσεις της εταιρείας έρχονται στο πλαίσιο της προσπάθειας να αντισταθμιστούν απώλειες που συνδέονται με ελαττωματικές θεραπευτικές συσκευές για τον ύπνο. Η Philips ξεκίνησε να ανακαλεί συσκευές του συγκεκριμένου προϊόντος τον Ιούνιο του 2021, καθώς ερευνητές συνέδεσαν τον αφρό που χρησιμοποιείται στα εν λόγω μηχανήματα με ζητήματα υγείας, όπως αναπνευστικά προβλήματα ή ακόμα και καρκίνο.

Η εταιρεία ανέφερε ότι αναμένει χαμηλή μονοψήφια αύξηση των πωλήσεων για αυτό το έτος, ενώ κατά το τέταρτο τρίμηνο κατέγραψε καλύτερες των προσδοκιών πωλήσεις και λειτουργικά κέρδη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Renault-Nissan: «Γυρνάει σελίδα» η συμμαχία τους με ιστορικό rebalancing του γαλλικού μεριδίου στον ιαπωνικό κολοσσό

gazzetta
gazzetta reader insider insider