Συνεχίζεται η «σφαγή» στις μετοχές του Adani - Απώλειες 28 δισ. δολαρίων σε ένα μήνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζεται η «σφαγή» στις μετοχές του Adani - Απώλειες 28 δισ. δολαρίων σε ένα μήνα
Τον Σεπτέμβριο η περιουσία του υπολογιζόταν στα 150 δισ. δολάρια και στο τέλος της περασμένης εβδομάδας έφτανε τα 92,7 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές του ομίλου Adani εξακολουθούν να δέχονται πιέσεις για 3η συνεχόμενη συνεδρίαση τη Δευτέρα, καθώς ο Γκαουτάμ Αντάνι συνεχίζει να δέχεται πλήγματα αφότου ο αμερικανός επενδυτικός οίκος Hindenburg προχώρησε σε σορτάρισμα, κατηγορώντας τις επιχειρήσεις που ανήκουν στον 3ο πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου για «θρασύτατη» χειραγώγηση της αγοράς και λογιστική απάτη.

Η μετοχή της Adani Enterprises έφτασε στην πρώτη μέρα της εβδομάδας να σημειώνει απώλειες έως 10% στο χρηματιστήριο της Βομβάης, στον απόηχο μιας ανακοίνωσης άνω των 400 σελίδων προς τον αμερικανικό οίκο που δημοσιεύτηκε εντός του Σαββατοκύριακου.

Ο όμιλος τόνισε πως θα εξασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα τους για να προστατεύσει τους επενδυτές.

Ο επικεφαλής της «αυτοκρατορίας» Adani είδε μέσα σε λίγες μέρες να υποχωρεί από την κορυφαία πεντάδα του δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg και να πέφτει στην 7η θέση.

Η περιουσία του Αντάνι συρρικνώθηκε κατά 27,9 δισ. δολάρια από την αρχή του 2023, σύμφωνα με τo CNBC. Τον Σεπτέμβριο η περιουσία του υπολογιζόταν στα 150 δισ. δολάρια και στο τέλος της περασμένης εβδομάδας έφτανε τα 92,7 δισ. δολάρια.

«Επίθεση στην Ινδία»

Στην επιστολή του Σαββατοκύριακου, ο όμιλος Adani αναφέρει πως οι κατηγορίες του Hindenburg ήταν «μια υπολογισμένη επίθεση στην Ινδία, την ανεξαρτησία, την ακεραιότητα και την ποιότητα των ινδικών θεσμών, την ανάπτυξη και τη φιλοδοξία που έχει η Ινδία».

Ο επικεφαλής Οικονομικών του ομίλου υποστήριξε σε συνέντευξη του πως η Adani Enterprises δεν έχει επηρεαστεί από τη μεταβλητότητα στην πορεία της μετοχής, τονίζοντας πως αυτή στηρίζεται στη «δυνατότητα για προσέγγιση νέων επιχειρήσεων».

Από την πλευρά του, ο αμερικανικός οίκος απάντησε στην ανακοίνωση του ινδικού ομίλου του Αντάνι, λέγοντας πως η τελευταία «αγνοεί κάθε βασική κατηγορία» που αναφέρει η έκθεση του Hindenburg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Toyota: Πρώτη σε παγκόσμιες πωλήσεις και το 2022 - Στην κορυφή των αυτοκινητοβιομηχανιών για τρίτη συνεχή χρονιά

Shell: Ο νέος CEO «ανακατεύει» την τράπουλα, με αναδιαρθρώσεις και καταργήσεις τμημάτων

WSJ: Η Κίνα αγόραζε αμερικανικά τσιπ για τα πυρηνικά της όπλα για δεκαετίες μετά την απαγόρευση εξαγωγών

gazzetta
gazzetta reader insider insider