Wall Street: Μίνι ράλι Nasdaq με... τούρμπο Netflix και 3η σερί εβδομάδα κερδών

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Μίνι ράλι Nasdaq με... τούρμπο Netflix και 3η σερί εβδομάδα κερδών
Οι τεχνολογικές μετοχές «έσυραν τον χορό» των κερδών την Παρασκευή στη Wall Street.

Οι τεχνολογικές μετοχές «έσυραν τον χορό» των κερδών την Παρασκευή στη Wall Street, με τους Dow Jones και S&P 500 να σπάνε το πτωτικό σερί τους, αλλά τον Nasdaq να ξεχωρίζει με «άλμα» που ξεπέρασε το 2,6%.

«Καύσιμο» του ανοδικού κλίματος της συνεδρίασης ήταν η μετoxή της Netfliχ που βασισμένη στα θετικά της αποτελέσματα, κατέγραψε ισχυρά κέρδη 8,4%. Από κοντά κι η Alphabet με 5,6%.

Yπενθυμίζεται, πως η αμερικανική πλατφόρμα streaming κατέγραψε σημαντικά μεγαλύτερη άνοδο στους νέους συνδρομητές δ' τριμήνου από αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Πέμπτη. Οι νέοι συνδρομητές της Netflix ανά τον κόσμο έφτασαν τα 7,66 εκατ. έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 4,5 εκατ. νέων συνδρομητών. Η μετοχή της την Παρασκευή κερδίζει άνω του 7,5%.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones κέρδισε 1% ή 329 μονάδες κλείνοντας στις 33.374 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,85% στις 3.971 μονάδες, ενώ ο Nasdaq «εκτινάχθηκε» 2,66% ή 288 μονάδες στις 11.140 μονάδες, καταγράφοντας την 3η σερί εβδομάδα ανόδου. Ωστόσο, Dow και S&P δεν απέφυγαν τις απώλειες σε εβδομαδιαία βάση.

Σε επίπεδο στοιχείων, οι πωλήσεις υπαρχόντων κατοικιών στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,5% τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Μεσιτών. Οι συνολικές πωλήσεις για το έτος μειώθηκαν κατά 17,8% από το 2021.

Επιχειρηματικά νέα

Ωστόσο, αν και η Netflix εξέπληξε θετικά με τα αποτελέσματα της, δεν εμφανίζει σημάδια ακμής όλος ο τεχνολογικός κλάδος.

Στην Twitter, κορυφαίοι διαφημιστές μείωσαν τις δαπάνες τους μετά την εξαγορά του Έλον Μασκ, προκαλώντας σοκ στην κυρίαρχη πηγή εσόδων της εταιρείας. 14 από τους 30 τοπ διαφημιστές στην Twitter έκοψαν εντελώς όλες τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα από τις 27 Οκτωβρίου και την ανάληψη του Μασκ, ενώ τέσσερις διαφημιστές μείωσαν τις δαπάνες μεταξύ 92% και 98,7% μέχρι το τέλος του έτους.

Επιπλέον, σε χιλιάδες απολύσεις ετοιμάζεται να προχωρήσει η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet, ακολουθώντας την τάση για μαζικές περικοπές προσωπικού στις οποίες προχωρούν οι μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες του κόσμου. Σύμφωνα με εσωτερικό memo που έφτασε στην κατοχή του Reuters, η Alphabet ετοιμάζεται να περικόψει 12.000 θέσεις εργασίας.

Εμπορεύματα

Άνοδο σημείωσαν οι τιμές στα συμβόλαια του χρυσού την Παρασκευή καταγράφοντας την πέμπτη εβδομαδιαία άνοδο στη σειρά. Ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο 4,30 δολάρια ή 0,2%, για να διαμορφωθεί στα 1.928,20 δολάρια η ουγγιά στην Comex. Για την εβδομάδα, οι τιμές για το πιο ενεργό συμβόλαιο αυξήθηκαν 0,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones. Το ασήμι παράδοσης Μαρτίου κέρδισε 7 σεντς ή 0,3% στα 23,935 δολάρια η ουγγιά, με εβδομαδιαία πτώση 1,8%. Η πλατίνα παράδοσης Απριλίου κέρδισε 6,70 δολάρια ή 0,6% στα 1.047,80 δολάρια η ουγγιά, με πτώση εβδομάδας 2,3% και το παλλάδιο παράδοσης Μαρτίου έχασε 45,30 δολάρια ή 2,6% στα 1.723,20 δολάρια ουγγιά, με απώλειες εβδομάδας 3,6%. Ο χαλκός παράδοσης Μαρτίου κέρδισε 2 σεντς ή 0,5% στα 4,2515 η λίβρα, με κέρδη 0,8% για την εβδομάδα.

Aνοδικά έκλεισαν οι τιμές στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου την Παρασκευή, με τις τιμές των ΗΠΑ να σημειώνουν κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα. Έτσι, στην τελευταία ημέρα λήξης του συμβολαίου, το αμερικανικό αργό πετρέλαιο παράδοσης Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο 98 σεντς, ή 1,2%, για να κλείσει στα 81,31 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, με τις τιμές του συμβολαίου να αυξάνονται κατά 1,8% την εβδομάδα. Το νέο συμβόλαιο πρώτου μήνα, το παράδοσης Μαρτίου πρόσθεσε 1,03 δολάρια ή 1,3%, για να διακανονιστεί στα 81,64 δολάρια. Το brent παράδοσης Μαρτίου κέρδισε 1,47 δολάρια ή 1,7% κλείνοντας στα 87,63 δολάρια το βαρέλι, με άνοδο 2,8% στην εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Άνοδος στις τιμές για 2η συνεχόμενη εβδομάδα

Χρυσός: Κέρδη την Παρασκευή και πέμπτη εβδομαδιαία άνοδος

Ευρωαγορές: Με μικρά κέρδη την Παρασκευή έκλεισε μία εβδομάδα απωλειών ο Stoxx 600

gazzetta
gazzetta reader insider insider