Netflix: Ισχυρή άνοδος των νέων συνδρομητών, στα 7,66 εκατ. - Κάτω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Netflix: Ισχυρή άνοδος των νέων συνδρομητών, στα 7,66 εκατ. - Κάτω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη
Για το α' τρίμηνο του 2023, η διοίκηση της εταιρείας αναμένει πως τα έσοδα θα διαμορφωθούν σε 8,17 δισ. δολάρια, εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Τελευταία ενημέρωση: 23:25

Σημαντική άνοδο, μεγαλύτερη από αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές, κατέγραψαν οι νέοι συνδρομητές του Netflix για το δ' τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική πλατφόρμα streaming.

Οι νέοι συνδρομητές της Netflix ανά τον κόσμο έφτασαν τα 7,66 εκατ. έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 4,5 εκατ. νέων συνδρομητών.

  • Τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 12 σεντ από 1,33 δολάρια στο δ' τρίμηνο του 2021 και έναντι εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Refinitiv για 45 σεντ δολάρια ανά μετοχή.
  • Τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 7,85 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 1,9% σε ετήσιο επίπεδο και εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών.
  • Για το α' τρίμηνο του 2023, η διοίκηση της εταιρείας αναμένει πως τα έσοδα θα διαμορφωθούν σε 8,17 δισ. δολάρια, εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Οι συνδρομητές ανά γεωγραφική περιοχή

Στην αγορά των ΗΠΑ και το Καναδά, οι συνδρομές αυξήθηκαν κατά 910.000, στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή κατά 3,2 εκατ., στη Λατινική Αμερική κατά 1,76 εκατ. και στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού κατά 1,80 εκατ.

Σημειώνεται πως μόνο στην αγορά της Λατινικής Αμερικής σημειώθηκε αύξηση των συνδρομητών σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.

Μετά από τα αποτελέσματα, η μετοχή της Netflix έφτασε να ενισχύεται έως και 8% μετά από το κλείσιμο της συνεδρίασης στην Wall Street.

Αλλαγές στη διοίκηση

Η διοίκηση της Netflix ανακοίνωσε αλλαγές στην ηγεσία της, καθώς ο Ριντ Χάστινγκς αποχωρεί από τη θέση του CEO και αναλαμβάνει καθήκοντα εκτελεστικού προέδρου.

Πλέον, συν-CEO στην εταιρεία θα είναι ο Τεντ Σαράντος και ο Γκρεγκ Πίτερς.

Σε ανακοίνωση της Netflix σημειώνεται πως «το 2022 ήταν μια δύσκολη χρονιά, με ταραγμένη αρχή αλλά και καλύτερο τέλος. Πιστεύουμε πως έχουμε ένα καθαρό δρόμο για να επανεπιταχύνουμε την ανάπτυξη των εσόδων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider