Πετρέλαιο: Άνοδος στις τιμές για 2η συνεχόμενη εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Άνοδος στις τιμές για 2η συνεχόμενη εβδομάδα
Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανακοίνωσε την Πέμπτη εβδομαδιαία άνοδο κατά 8,4 εκατομμύρια βαρέλια στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.

Aνοδικά έκλεισαν οι τιμές στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου την Παρασκευή, με τις τιμές των ΗΠΑ να σημειώνουν κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανακοίνωσε την Πέμπτη εβδομαδιαία άνοδο κατά 8,4 εκατομμύρια βαρέλια στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, μετά από μια ακόμη μεγαλύτερη αύξηση κατά 19 εκατομμύρια βαρέλια μια εβδομάδα νωρίτερα.

«Παρόλα αυτά, η αγορά κατάφερε να προεξοφλήσει σε μεγάλο βαθμό την κίνηση για άλλη μια φορά, σηματοδοτώντας μια προσδοκία ότι η λειτουργία των διυλιστηρίων θα ενισχυθεί τις επόμενες εβδομάδες, καθώς και κάποια μακροπρόθεσμη εμπιστοσύνη στην ανάπτυξη της κινεζικής ζήτησης και στις παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες», δήλωσε στο Marketwatch ο Robbie Fraser, διευθυντής έρευνας στη Schneider Electric.

Έτσι, στην τελευταία ημέρα λήξης του συμβολαίου, το αμερικανικό αργό πετρέλαιο παράδοσης Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο 98 σεντς, ή 1,2%, για να κλείσει στα 81,31 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, με τις τιμές του συμβολαίου να αυξάνονται κατά 1,8% την εβδομάδα. Το νέο συμβόλαιο πρώτου μήνα, το παράδοσης Μαρτίου πρόσθεσε 1,03 δολάρια ή 1,3%, για να διακανονιστεί στα 81,64 δολάρια.

Το brent παράδοσης Μαρτίου κέρδισε 1,47 δολάρια ή 1,7% κλείνοντας στα 87,63 δολάρια το βαρέλι, με άνοδο 2,8% στην εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Στα 50 δολάρια «βλέπει» το αργό η Cathie Wood την επόμενη 5ετία - Κάμψη της ζήτησης κατά 30%

gazzetta
gazzetta reader insider insider