Ήπια πτώση για το πετρέλαιο - Τερματίστηκε το οκταήμερο ανοδικό σερί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια πτώση για το πετρέλαιο - Τερματίστηκε το οκταήμερο ανοδικό σερί
Απώλειες για πρώτη φορά στις τελευταίες εννέα συνεδριάσεις κατέγραψαν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου.

Απώλειες για πρώτη φορά στις τελευταίες εννέα συνεδριάσεις κατέγραψαν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι «επιθετικές» δηλώσεις αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα επόμενα βήματά της στο ζήτημα των επιτοκίων, διέγραψαν τα κέρδη που σημείωνε νωρίτερα μέσα στην ημέρα ο «μαύρος χρυσός».

Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια παραδόσεως Φεβρουαρίου για το αμερικανικό WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισαν με απώλειες 0,7 δολαρίων/βαρέλι ή 0,9% και διαμορφώθηκαν στα επίπεδα των 79,48 δολαρίων/βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά το αργό είχε φτάσει ακόμα και στα 82,3 δολάρια/βαρέλι.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό αργό τύπου brent, με τα συμβόλαια Μαρτίου να διαμορφώνονται στα 84,98 δολάρια/βαρέλι στο ICE Futures Europe, σημειώνοντας πτώση 1,1%. Ενδοσυνεδριακά το brent είχε φτάσει στα 87,85 δολάρια/βαρέλι, στο ανώτερο σημείο από τις 5 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Την ίδια στιγμή, «βουτιά» 7,7% κατέγραψαν οι τιμές του αμερικανικού φυσικού αερίου, καθώς διαμορφώθηκαν στα 3,311 δολάρια/εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, στο χαμηλότερο σημείο από τα τέλη Ιουνίου του 2021.

ΙΕΑ: «Βλέπει» ρεκόρ στην παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου φέτος

Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου αναμένεται να φτάσει σε ιστορικό υψηλό επίπεδο το 2023 καθώς η Κίνα θα χαλαρώνει τους περιορισμούς για την covid-19, μια εξέλιξη που μπορεί να δώσει ώθηση στις τιμές του αργού στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA).

Η ζήτηση για αργό πετρέλαιο είναι πιθανό να αυξηθεί κατά 1,9 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως και να φτάσει στο επίπεδο-ρεκόρ των 101,7 εκατ. βαρελιών, εκτίμησε η IEA στο πρώτο της report για το 2023.

«Δύο παράγοντες θα κυριαρχήσουν στις προοπτικές της αγοράς πετρελαίου το 2023: η Ρωσία και η Κίνα», αναφέρει η ΙΕΑ, προσθέτοντας ότι η ισχυρή ζήτηση θα δυσχεράνει τα ισοζύγια καθώς η ρωσική προσφορά επιβραδύνεται εξαιτίας των κυρώσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μικρές απώλειες για τον χρυσό παρά τα ενδοσυνεδριακά υψηλά 9μήνου

Crypto: Ένα βήμα πριν το «κανόνι» και η Genesis - Απέτυχαν οι συνομιλίες με τους πιστωτές της

ΙΕΑ: Βλέπει ρεκόρ στην παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου φέτος

gazzetta
gazzetta reader insider insider