«Σύννεφα» στην Wall Street μετά τις ανακοινώσεις της Fed

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Σύννεφα» στην Wall Street μετά τις ανακοινώσεις της Fed
Αρνητικό «γύρισμα» για τους δείκτες στην αμερικανική αγορά με τον Nasdaq να ηγείται των απωλειών - Στο «κόκκινο» και οι Dow και S&P 500.

Τελευταία ενημέρωση 22.36

Σε αρνητικό έδαφος διαπραγματεύονται την Τετάρτη οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον προσπαθεί να επεξεργαστεί τη νέα αύξηση 50 μονάδων βάσης στα επιτόκια της Fed, η οποία θα συνεχίσει με μικρές επιτοκιακές ανόδους και όλο το 2023.

Πιο αναλυτικά, μετά και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη για τον πληθωρισμό του Νοεμβρίου στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη, τα οποία έδειξαν αποκλιμάκωση των πιέσεων και μάλιστα μεγαλύτερη από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές, οι αξιωματούχοι της Fed πάτησαν «φρένο» από τις γενναίες αυξήσεις των 75 μ.β. και ανέβασαν τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, που αποτελεί βέβαια υψηλό 15 ετών.

Ο πληθωρισμός συνεχίζει να βρίσκεται σε επίπεδα πολύ μεγαλύτερα από αυτό που θέλει η Fed, με την τράπεζα να έχει θέσει ως στόχο τη μείωση του στο 2%.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 275 μονάδες ή 0,81% και διαμορφώνεται στα επίπεδα των 33.833 μονάδων, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 διολισθαίνει 0,9% στις 3.983 μονάδες. Απώλειες, τέλος, και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος υποχωρεί κατά 1,13% και διαμορφώνεται στις 11.134 μονάδες.

Στο ταμπλό, κέρδη άνω του 3% σημειώνει η μετοχή της Delta Airlines, μετά την ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων της αεροπορικής για τα κέρδη στο 2023, ενώ άνοδο σχεδόν 3% σημειώνει ο τίτλος της SoFi Technologies, μετά την αγορά μετοχών αξίας 5 εκατ. δολαρίων από τον CEO Anthony Noto.

Μάκρο

Πτωτικά κινήθηκαν για τον Νοέμβριο οι τιμές εισαγωγών και εξαγωγών στις ΗΠΑ για τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας.

Ειδικότερα, οι τιμές εισαγωγών σε μηνιαίο επίπεδο συρρικνώθηκαν 0,6% έναντι συρρίκνωσης 0,2% τον Οκτώβριο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια πτώση 0,5%. Πρόκειται για τον 5ο συνεχόμενο μήνα συρρίκνωσης των τιμών εισαγωγών στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Verizon δίνει στους συνδρομητές δωρεάν την premium συνδρομή του Netflix

Ο Έλον Μασκ πουλά τα έπιπλα από τα κεντρικά γραφεία του Twitter

gazzetta
gazzetta reader insider insider