Delta Air Lines: Διπλάσια κέρδη το 2023 από την «ισχυρή» ταξιδιωτική ζήτηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Delta Air Lines: Διπλάσια κέρδη το 2023 από την «ισχυρή» ταξιδιωτική ζήτηση
Αισιόδοξη για το 2023 η Delta Air Lines.

Η Delta Air Lines εκτιμά ότι η ταξιδιωτική «έκρηξη» δεν έχει τελειώσει και αναμένει ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη της θα διπλασιαστούν σχεδόν στα 6 δολάρια ανά μετοχή το επόμενο έτος, πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Παράλληλα, η αεροπορική εταιρία προέβλεψε άλμα εσόδων κατά 15% έως 20% το 2023 στα περίπου 45,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ανακάμπτοντας για τα καλά από τα χαμηλά της πανδημίας του 2020 με τα μέτρα προστασίας και τα lockdowns. Λίγο μετά το άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης της Wall Street η μετοχή της Delta Air Lines εμφανίζεται ενισχυμένη κατά 3,51%.

Σήμερα, αναθεώρησε επί τα βελτίω τις προβλέψεις της για τα κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο από 1,35 έως 1,40 δολαρίων ανά μετοχή, με την προηγούμενη εκτίμησή της να είναι από 1 έως 1,25 δολάρια ανά μετοχή. Αναμένει ότι τα συνολικά έσοδα θα είναι 7% έως 8% υψηλότερα από το τέταρτο τρίμηνο του 2019, πριν από την πανδημία του Covid.

Επίσης, σχεδιάζει να αποπληρώσει το μεγαλύτερο κομμάτι από το χρέος της τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ παραμένει αισιόδοξη για τη ζήτηση, παρά τις γενικευμένες προειδοποιήσεις για ζοφερές οικονομικές προοπτικές.

«Είδαμε την ύφεσή μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Εντ Μπαστιαν σε συνέντευξή του. «Οι καταναλωτές δίνουν προτεραιότητα στις δαπάνες τους, όμε έμφαση τις "επενδύσεις" στον εαυτό τους και στις όμορφες εμπειρίες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δάιος πλαστικά: Στα 45,28 εκατ. ευρώ ο τζίρος το 9μηνο

Βογιατζόγλου: Ενισχυμένα κέρδη κατά 9,1% για το 9μηνο - Αυξημένος 25,58% ο τζίρος του ομίλου

ΕΛΒΕ: Μείωση 63,55% στα προ φόρων κέρδη για το 9μηνο - Ανοδικά ο τζίρος

gazzetta
gazzetta reader insider insider