Τέλος στο πτωτικό σερί στην Wall Street - «Έπιασε» τις 11.000 μονάδες ο Nasdaq

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέλος στο πτωτικό σερί στην Wall Street - «Έπιασε» τις 11.000 μονάδες ο Nasdaq
Η προσπάθεια των επενδυτών να τερματίσουν το πενθήμερο πτωτικό σερί των δεικτών απέδωσε καρπούς.

Με κέρδη ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πέμπτης στην Wall Street, καθώς η προσπάθεια των επενδυτών να τερματίσουν το πενθήμερο πτωτικό σερί των δεικτών απέδωσε καρπούς, δίνοντας «ανάσα» στην αμερικανική αγορά, η οποία εξακολουθεί να κλυδωνίζεται από τις ανησυχίες για τις προοπτικές της εγχώριας οικονομίας, εν αναμονή των αποφάσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τη νομισματική της πολιτική.

Υπενθυμίζεται πως η επόμενη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ είναι προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα, με τους αναλυτές να αναμένουν μείωση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων στις 50 μονάδες βάσης, μετά από τέσσερις διαδοχικές αυξήσεις κατά 75 μονάδες βάσης.

Έτσι, την Πέμπτη, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 183 μονάδων ή 0,55% και διαμορφώθηκε στις 33.781 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 έδωσε τέλος στο χειρότερο σερί απωλειών από τον Οκτώβριο, με άνοδο 0,75% στις 3.963 μονάδες. Σημαντική άνοδος 1,13% και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος έκλεισε ξανά πάνω από τις 11.000 μονάδες.

Ωστόσο, παρά τα σημερινά κέρδη σε βάθος εβδομάδας οι δείκτες της Wall Street παραμένουν σε αρνητικό έδαφος, με τον Dow Jones να βρίσκεται χαμηλότερα κατά 2%, ενώ οι S&P και Nasdaq χάνουν 2,7% και 3,3% αντίστοιχα.

Στο ταμπλό, ισχυρά κέρδη άνω του 6% σημείωσε ο τίτλος της Nvidia, ενώ άνοδο περίπου 2% κατέγραψε και η μετοχή της Amazon. Σε θετικό έδαφος και η μετοχή της GameStop που εκτοξεύτηκε κατά 11%, μετά τις ανακοινώσεις για τις επιδόσεις της στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

Στον αντίποδα, με απώλειες έκλεισε η μετοχή της Activision Blizzard στον απόηχο της είδησης πως η πλειοψηφία των μελών της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ τάχθηκε υπέρ της απόφασης να μπλοκάρει την εξαγορά της εταιρείας gaming από τη Microsoft ύψους 69 δισ. δολαρίων.

Μάκρο

Μικρή αύξηση κατέγραψαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας.

Οι νέες αιτήσεις διαμορφώθηκαν σε 230.000 έναντι 225.000 την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 230.000 αιτήσεις. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2022.

Οι διαρκείς αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν σε 1,67 εκατ. έναντι 1,6 εκατ. την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 1,61 εκατ. αιτήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ομοσπονδιακή Επιτροπή μπλοκάρει τo deal των 69 δισ. δολαρίων μεταξύ Activision Blizzard - Microsoft

ΗΠΑ: Η μεγαλύτερη πτώση στις τιμές online αγορών από την αρχή της πανδημίας