Πετρέλαιο: Πέμπτη συνεχόμενη υποχώρηση των τιμών - Κοντά στα χαμηλά έτους το brent

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Πέμπτη συνεχόμενη υποχώρηση των τιμών - Κοντά στα χαμηλά έτους το brent
Ο Λευκός Οίκος τον Οκτώβριο είχε ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν σκοπεύει να επαναγοράσει πετρέλαιο για το Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου όταν οι τιμές θα ήταν κάτω από 67 έως 72 δολάρια. 

Νέα, πέμπτη κατά σειρά, υποχώρηση σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, αν και η διαρροή πετρελαίου στις ΗΠΑ που οδήγησε σε διακοπή λειτουργίας του αγωγού Keystone καθώς και η συζήτηση για πιθανή αγορά πετρελαίου για αναπλήρωση των αμερικανικών αποθεμάτων βοήθησε στον περιορισμό των απωλειών.

Η καναδική εταιρεία TC Energy, που εκμεταλλεύεται τον αγωγό μεταφοράς πετρελαίου Keystone ο οποίος συνδέει τον Καναδά με τις ΗΠΑ, επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο αγωγός αυτός έκλεισε λόγω διαρροής που παρατηρήθηκε στη Νεμπράσκα.

Ο αγωγός Keystone, μήκους σχεδόν 3.500 χιλιομέτρων, μεταφέρει πετρέλαιο από την Αλμπέρτα του δυτικού Καναδά σε διάφορους προορισμούς στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων είναι και ο τερματικός σταθμό του Κάσινγκ, στην Οκλαχόμα, όπου αποθηκεύεται το WTI, σε τεράστιες δεξαμενές. Το αμφιλεγόμενο σχέδιο επέκτασης του αγωγού, το αποκαλούμενο Keystone XL, απορρίφθηκε τον Ιούνιο του 2021 από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και εγκαταλείφθηκε στη συνέχεια από την TC Energy.

Επιπλέον, ο Λευκός Οίκος τον Οκτώβριο είχε ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν σκοπεύει να επαναγοράσει πετρέλαιο για το Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου όταν οι τιμές θα ήταν κάτω από 67 έως 72 δολάρια.

Με τις τιμές των ΗΠΑ να βρίσκονται πλέον σε αυτό το εύρος τιμών, αυτό το «Biden SPR put» παίζει σίγουρα ρόλο στην αγορά για να βρει κάποια υποστήριξη των τιμών στο χαμηλό εύρος των 70 δολαρίων», δήλωσε στο Marketwatch ο Τάιλερ Ρίτσι, συνεκδότης της Sevens Report Research.

Έτσι, το αμερικανικό αργό παράδοσης υποχώρησε 55 σεντς, ή 0,8%, για να διαμορφωθεί στα 71,46 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης την Πέμπτη.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό αργό τύπου brent, το οποίο έχασε 1,02 δολάρια/βαρέλι ή 1,3% και έκλεισε στα 76,15 δολάρια/βαρέλι, στα χαμηλότερα επίπεδά του από τις 24 Δεκεμβρίου 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καναδάς: Κλειστός λόγω διαρροής ο αγωγός πετρελαίου Keystone που μεταφέρει αργό στις ΗΠΑ

Χρυσός: Τρίτη συνεχής άνοδος και ξανά πάνω από τα 1.800 δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider