Με τα βλέμματα στο Λονδίνο το Χρηματιστήριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με τα βλέμματα στο Λονδίνο το Χρηματιστήριο
Στο Λονδίνο και στο επενδυτικό συνέδριο τα βλέμματα των επενδυτών. Ήπια άνοδος μετά τη χθεσινή διόρθωση.

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βαδίζουν οι αγορές όπως φάνηκε και από το χθεσινό κλείσιμο στη Wall Street, με τις ευρωπαϊκές αγορές να ανακάμπτουν μερικώς όντας και σε πιο χαμηλά επίπεδα αποτίμησεων έναντι της Wall.

Να σημειωθεί πως η Deutsche Bank μόλις χθες έκανε λόγο για ένα κραχ στην αμερικανική αγορά κατά το τρίτο τρίμηνο του νέου έτους, με τον S&P 500 να «βουλιάζει» προς τις 3.250 μονάδες καθώς ξεκινά η ύφεση. Όπως έχει σημειώσει η Deutsche Bank, ιστορικά, τα κραχ ερμηνεύονται σε μια καλή βάση από τις αρχικές αποτιμήσεις που ήταν αρκετά υψηλές και από το μέγεθος της υποχώρησης των κερδών (η Deutsche Bank αναμένει πτώση κατά 12% έναντι του μέσου όρου του 15%). Συνδυάζοντας αυτά τα στοιχεία αναμένει μια πτώση για τον S&P 500 της τάξεως του 33%.

Περνώντας στο ΧΑ, τα βλέμματα παραμένουν στραμμένα στο πρώτο Επενδυτικό Συνέδριο που πραγματοποείται για πρώτη φορά σε συνεργασία με τη Morgan Stanley στο Λονδίνο. Το συνέδριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Alpha Bank, την Eurobank, την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις μεταρρυθμίσεις, την μακροπρόθεσμη τροχιά ανάπτυξης, τη στήριξη της οικονομίας κατά την διάρκεια της πανδημίας, τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας έναντι της οξείας ενεργειακής κρίσης, αλλά και στα διλήμματα εν όψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης, μιλώντας ως κεντρικός ομιλητής στο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο που οργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Morgan Stanley.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, συνομιλώντας με τον Franck Petitgas, επικεφαλής της Morgan Stanley International, αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει η κυβέρνηση, αλλά και στη στήριξη της οικονομίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας που έχουν θέσει την οικονομία σε μακροπρόθεσμη τροχιά ανάπτυξης.

ΑΔΜΗΕ, Aegean, Alpha Bank, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, Autohellas, Cenergy, Ελλάκτωρ, ElvalHalcor, Eurobank, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, HelleniQ Energy, Intracom, Intralot, Lamda Development, Motor Oil, Mytilineos, Εθνική Τράπεζα, Noval Property, PeopleCert, Τράπεζα Πειραιώς, ΟΛΠ, ΔΕΗ, Sarantis, Τέρνα Ενεργειακή, Titan, Viohalco βρίσκονται στο Λονδίνο με σκοπό την προβολή τους προς τα ξένα funds και ισχυρά χαρτοφυλάκια.

Να σημειωθεί πως ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 864 μονάδες, με σημεία στήριξης τις 883 και 850 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 920 και 971 μονάδες.

Την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,54% στις 911,95 μονάδες, με τον FTSE 25 στο 0,63% και τον τραπεζικό δείκτη στο 1,01% και στις 654,13 μονάδες.

Στις τράπεζες, κέρδη 0,93% καταγράφει η Alpha, με την Eurobank και την ΕΤΕ να ακολουθούν στο 0,84% και στο 0,83% αντίστοιχα. Κέρδη 0,63% για τη Πειραιώς.

Ευρύτερα το ταμπλό του 25αρη βάφεται πράσινο με εξαίρεση τον ΟΠΑΠ.

Κέρδη 0,93% για τον ΟΤΕ και 0,76% για τη ΔΕΗ. Ήπια ανοδικα Μυτιληναίος Τέρνα Ενεργειακή, ΜΟΗ και ΕΕΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eurobank: Σήμερα το ομόλογο Tier II, ύψους 300 εκατ. ευρώ – Το παρασκήνιο της έκδοσης

Τέλος Δεκεμβρίου τα ειδοποιητήρια παράλληλης ασφάλισης - Τον Φεβρουάριο οι νέες εισφορές για επαγγελματίες

Τουρισμός: Τι μαρτυρούν οι κρατήσεις για τις γιορτές - Ποσό ευνοϊκές είναι οι προοπτικές για το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider