Άνοδος για τον χρυσό με το «βλέμμα» σε Fed και οικονομία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος για τον χρυσό με το «βλέμμα» σε Fed και οικονομία
Η καταβαράθρωση της μεταποιητικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ, ωθεί τους επενδυτές στο ασφαλές καταφύγιο του πολύτιμου μετάλλου.

Με μικρή άνοδο έκλεισαν την Τετάρτη οι τιμές του χρυσού, καθώς η καταβαράθρωση της μεταποιητικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ τον προηγούμενο μήνα, δημιουργεί φόβους για συρρίκνωση της ισχυρότερης οικονομίας στον πλανήτη, ωθώντας τους επενδυτές στο ασφαλές καταφύγιο του πολύτιμου μετάλλου.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Δεκεμβρίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης ενισχύθηκαν κατά 5,7 δολάρια/ουγγιά ή 0,3% και διαμορφώθηκαν στα 1.745,6 δολάρια/ουγγιά.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής αναλυτή αγορών της OANDA Craig Erlam, η εξέλιξη των τιμών του χρυσού θα καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό από τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και την κατεύθυνση που θα δώσουν οι αξιωματούχοι της Fed αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις τους στο θέμα των επιτοκίων, όπου ήδη διαφαίνεται η πρόθεση των μελών της Τράπεζας να μειώσουν τον ρυθμό των αυξήσεων.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 1,5%, κλείνοντας στα επίπεδα τγων 21,37 δοαλρίων/ουγγιά, ενώ ο χαλκός Δεκεμβρίου παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στα 3,62 δολάρια/λίβρα.

Οριακά κέρδη 0,1% για την πλατίνα Ιανουαρίου που έκλεισε στα 996,8 δολάρια/ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 1% στα 1.875,9 δολάρια/ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider