Σε χαμηλό 2,5 ετών η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλό 2,5 ετών η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ
Σημάδια συρρίκνωσης για την αμερικανική οικονομία.

Η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ (μεταποιητικός PMI), βούτηξε σε χαμηλό 2,5 ετών (ή 30 μηνών) τον Νοέμβριο στο 47,6 από 50,4, όπως διαπίστωσε η S&P Global, ενώ ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες υποχώρησε σε χαμηλό τριών μηνών στο 46,1 από 47,8 τον Οκτώβριο.

Ο σύνθετος δείκτης PMI που συνδυάζει τις υπηρεσίες και τη μεταποίηση υποχώρησε στις 46,3 μονάδες το Νοέμβριο από 48,2 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Αύγουστο. Μετρήσεις κάτω από το 50 δείχνουν συρρίκνωση της δραστηριότητας.

Οι νέες παραγγελίες, σημάδι μελλοντικών πωλήσεων, μειώθηκαν τον Νοέμβριο με τον ταχύτερο ρυθμό από τις αρχές της πανδημίας το 2020, ενώ επιβραδύνθηκαν και οι εξαγωγές.

Το κόστος των προμηθειών, ένα μέτρο για την καταμέτρηση του πληθωρισμού, βρίσκεται επίσης σε πτωτική πορεία ως ένδειξη ότι οι έντονες πληθωριστικές πιέσεις αρχίζουν να αποκλιμακώνονται.

«Οι πληθωριστικές πιέσεις θα πρέπει να συνεχίσουν να μειώνονται τους επόμενους μήνες, δυνητικά αισθητά, αλλά η οικονομία εν τω μεταξύ συνεχίζει να κατευθύνεται βαθύτερα σε μια πιθανή ύφεση», εκτιμά ο Κρις Γουίλιαμσον, επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Global Market Intelligence.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Άνοδος 1% στις παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Οκτώβριο

ΗΠΑ: Σε υψηλό τριών μηνών οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Ο Μακρόν δηλώνει ότι θα έχει «απευθείας επαφή» με τον Πούτιν μέσα «στις επόμενες ημέρες»

gazzetta
gazzetta reader insider insider