Πτώση κοντά στο 2% για τη στερλίνα έναντι του δολαρίου, μετά από την BoE

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση κοντά στο 2% για τη στερλίνα έναντι του δολαρίου, μετά από την BoE
Μετά από τις ανακοινώσεις της Τράπεζας της Αγγλίας για συρρίκνωση της βρετανικής οικονομίας μέχρι το 2024.

Ισχυρές απώλειες σημειώνει η στερλίνα έναντι του αμερικανικού δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος, μετά από τις ανακοινώσεις της Τράπεζας της Αγγλίας για συρρίκνωση της βρετανικής οικονομίας μέχρι το 2024.

Η στερλίνα υποχωρεί 1,94% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1.1169 δολάρια ανά 1 στερλίνα. Πρόσκαιρα, το βρετανικό νόμισμα έφτασε να χάνει άνω του 2% έναντι του δολαρίου.

Η πτώση της στερλίνας ακολουθεί τις αποφάσεις της BoE, με την τράπεζα να ανακοινώνει νέα αύξηση των επιτοκίων της κατά 0,75%. Παράλληλα, η τράπεζα ανέφερε πως είναι πιθανό να απαιτηθούν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων, δυνητικά ακόμη και «αναγκαστικά» εάν οι πληθωριστικές πιέσεις επιμείνουν τους επόμενους μήνες, μέχρι να μηδενιστούν το 2025.

Επίσης, υποστηρίζει πως η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου αντιμετωπίζει μια «πολύ προκλητική προοπτική», εκτιμώντας πως η χώρα βρίσκεται ήδη σε ύφεση και ότι το ΑΕΠ θα μειωθεί για οκτώ συνεχόμενα τρίμηνα μέχρι τα μέσα του 2024 χάρη στις «υψηλότερες τιμές ενέργειας και τις ουσιαστικά αυστηρότερες χρηματοοικονομικές συνθήκες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BoE: Νέα αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης - Η μεγαλύτερη εδώ και 33 έτη

gazzetta
gazzetta reader insider insider