Στο βωμό του profit taking παραδόθηκε το Χρηματιστήριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο βωμό του profit taking παραδόθηκε το Χρηματιστήριο
Αντίθετη πορεία από αυτή των ευρωπαϊκών αγορών ακολούθησε σήμερα το Χρηματιστήριο.

Αντίθετη πορεία από αυτή των ευρωπαϊκών αγορών ακολούθησε σήμερα το Χρηματιστήριο καθώς τα χαρτοφυλάκια έσπευσαν να κλειδώσουν κέρδη στις παρυφές των 874 μονάδων.

Ευρύτερα οι επενδυτές ήταν σε ένα μοτίβο διακράτησης εν όψει της αυριανής απόφασης της Fed, με τις ελπίδες που είχαν καλλιεργηθεί για ένα επικείμενο pivot να συνεχίζουν να εξασθενούν. Ο τελευταίος καταλύτης ήταν μια ακόμη ανοδική έκπληξη από τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης, που συνεπάγεται αρκετά άσχημα νέα για την ΕΚΤ, υποδεικνύοντας ορισμένα από τα πιο επικίνδυνα μηνύματα που έστειλε στη συνέντευξη Τύπου της περασμένης εβδομάδας.

Από την άλλη, στο ταμπλό της σημερινής συνεδρίασης το ΧΑ φάνηκε να υποχωρεί υπό το βάρος του profit taking, χάνοντας τα επίπεδα των 870 μονάδων.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες 0,69% στις 868,25 μονάδες με τον τζίρο στα 54,33 εκατ. ευρώ. Κατά 0,7% υποχώρησε ο FTSE 25 φτάνοντας στις 2.106,29 μονάδες με τον τραπεζικό δείκτη να χάνει 0,52% υποχωρώντας στις 600,90 μονάδες.

Επιμέρους στις τράπεζες μόνο η Eurobank συνέχισε ανοδικά κλείνοντας με κέρδη 1% στα 1,01 ευρώ, ενώ ήπιες απώλειες κατέγραψε η Πειραιώς (0,64%), με τις πιέσεις να εντείνονται στην ΕΤΕ (-1,2%) και την Alpha Bank (-1,86%).

Ισχυρό profit taking καταγράφηκε στην Ελλάκτωρ που υποχώρησε κατά 3,57% στα 1,674 ευρώ αλλά και σε Lamda (-2,77%) και ΕΛΠΕ (-5,64% - αποκοπή μερίσματος 0,40 ευρώ ανά μετοχή).

Με απώλειες και συνέχεια του αντίστοιχου κλίματος έκλεισαν Μυτιληναίος (-2,18%), ΔΕΗ (-1,56%), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,56%), Titan (-1,06%). Η Titan μάλιστα συνεχίζει να βυθίζεται φτάνοντας πλέον στα 11,18 ευρώ.

Ήπια ανοδικά κινήθηκαν ο ΟΠΑΠ, ο ΟΤΕ, η Τέρνα Ενεργειακή και ΕΥΔΑΠ, ΜΟΗ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: Συμβολικές αυξήσεις στα επιτόκια καταθέσεων – Το βάρος στη μείωση των spreads στα δάνεια

Reuters: Έως 8 δισ. ευρώ θα αντλήσει η Ελλάδα από τις αγορές ομολόγων το 2023

Αυξάνει την τιμή στόχο για την Εθνική Τράπεζα η Goldman Sachs - Τι εκτιμά για μεγέθη και μερίσματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider