Κέρδη για τη στερλίνα μετά την επικράτηση Σούνακ στη Βρετανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη για τη στερλίνα μετά την επικράτηση Σούνακ στη Βρετανία
Άνοδο έναντι ευρώ και δολαρίου σημειώνει την Τρίτη η στερλίνα, καθώς η ανακούφιση των επενδυτών μετά την επικράτηση του Ρίσι Σούνακ στη μα΄χη για την πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου, ενισχύει το βρετανικό νόμισμα.

Άνοδο έναντι ευρώ και δολαρίου σημειώνει την Τρίτη η στερλίνα, καθώς η ανακούφιση των επενδυτών μετά την επικράτηση του Ρίσι Σούνακ στη μάχη για την πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου, ενισχύει το βρετανικό νόμισμα.

Αναλυτικότερα, η στερλίνα σημειώνει κέρδη 0,47% έναντι του δολαρίου στα 1,1329 δολάριο και 0,4% έναντι του ευρώ στις 87,14 λίρες, με ορισμένους αναλυτές ωστόσο να επισημαίνουν πως η άνοδος μπορεί να είναι βραχύβια δεδομένων των απαισιόδοξων οικονομικών προοπτικών.

Σημειώνεται πως την Δευτέρα, ο 42χρονος πρώην υπουργός Οικονομικών αναδείχθηκε ως ο επόμενος ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να λάβει από τον βασιλιά Κάρολο Γ' εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως ο Τζέρεμι Χαντ, τον οποίο η απερχόμενη πρωθυπουργός Λιζ Τρας διόρισε στη θέση του υπουργού Οικονομικών για να αντικαταστήσει τον Κουάζι Κουάρτενγκ θα παραμείνει στη θέση αυτή υπό τον Σούνακ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

CEO HSBC: Ο Σούνακ θα πρέπει να διασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα της Βρετανίας σε παγκόσμιο επίπεδο

Ρίσι Σούνακ: Ένας πολυεκατομμυριούχος, πρώην χρηματιστής στο «τιμόνι» - Θατσερικός και φανατικός του Brexit

gazzetta
gazzetta reader insider insider