Νέες πιέσεις στο ευρώ έναντι του δολαρίου – Πτώση και για τη στερλίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες πιέσεις στο ευρώ έναντι του δολαρίου – Πτώση και για τη στερλίνα
Νέος γύρος πιέσεων για ευρώ και στερλίνα έναντι του δολαρίου – Πόσο υποχωρούν το κοινό νόμισμα της Ευρωζώνης αλλά και εκείνο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ευρώ και στερλίνα υποχωρούν έναντι του δολαρίου τη Δευτέρα μετά και τα στοιχεία της αμερικανικής αγοράς εργασίας της Παρασκευής που οδηγούν τη Fed στον δρόμο για νέα αύξηση των επιτοκίων της.

Ειδικότερα, το ενιαίο νόμισμα των «27» υποχωρεί κατά 0,41% και διαμορφώνεται στο 0,9702 δολάριο ανά ευρώ, κοντά στο ιστορικό χαμηλό (από το 2002) του 0,95 δολαρίου. Η στερλίνα σημειώνει απώλειες 0,30% στα 1,1048 δολάρια μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της Βρετανίας ότι το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχέδιο και οι προβλέψεις για τον προϋπολογισμό θα πραγματοποιηθούν στις 31 Οκτωβρίου.

Η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) βρέθηκε επίσης στο επίκεντρο καθώς, στο τέλος αυτής της εβδομάδας, πρόκειται να λήξει το πρόγραμμα έκτακτης αγοράς ομολόγων που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα για να διασφαλίσει την χρηματοπιστωτική σταθερότητα της χώρας. Το βρετανικό νόμισμα είχε ασταθή πορεία τις τελευταίες λίγες εβδομάδες, υποχωρώντας σε ιστορικό χαμηλό των 1,0327 δολαρίων στα τέλη Σεπτεμβρίου, μετά από μια σειρά φορολογικών μεταρρυθμίσεων που ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση, πριν ανακάμψει έως και 1,1028 δολάρια την περασμένη εβδομάδα. Η στερλίνα μπορεί να αποδυναμωθεί περαιτέρω έναντι του δολαρίου αυτή την εβδομάδα για δύο λόγους, υπογράμμισε η Κάρολ Κινγκ, αναλύτρια νομισμάτων στην Commonwealth Bank of Australia.

«Πρώτον, αναμένουμε ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ θα ανέβει και η Fed δεν θα σταματήσει τις αυξήσεις επιτοκίων σύντομα. Δεύτερον, τα βρετανικά στοιχεία θα ενισχύσουν την πεποίθηηση ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου επιβραδύνεται» τόνισε και πρόσθεσε πως το δολάριο δείχνει νέα σημάδια ισχυροποίησης έναντι των άλλων νομισμάτων. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αναμένονται την Πέμπτη, ενώ στη Βρετανία τα στοιχεία για την απασχόληση θα δημοσιοποιηθούν την Τρίτη και τα στοιχεία για το ΑΕΠ την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η «Μεγάλη Πέμπτη» είναι αυτή την εβδομάδα

Προειδοποίηση Πούτιν για «σκληρή απάντηση» στις επιθέσεις κατά της Ρωσίας – Κοινή στρατιωτική ομάδα δράσης με Λευκορωσία

Βρετανία: Ο Γκρεγκ Χαντς είναι ο νέος υπουργός Εμπορίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider