Κατοχύρωση κερδών στο Χρηματιστήριο στα όρια του ανεκτού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατοχύρωση κερδών στο Χρηματιστήριο στα όρια του ανεκτού
Στα όρια των 820 μονάδων υποχώρησε το Χρηματιστήριο. Ποιες μετοχές βρέθηκαν στο κόκκινο σε και σε ποιες βγήκαν αγοραστές.

Υποχώρηση στα όρια των 820 μονάδων καταγράφηκε στο Χρηματιστήριο, με χαμηλό κόστος και με τους επενδυτές να λαμβάνουν μέρος των κερδών μετά τη διήμερη ανοδική αντίδραση.

Τα βλέμματα στάφηκαν στις αποφάσεις που έλαβε ο OPEC+ για μείωση της παραγωγής, σε μια προσπάθεια για τόνωση της ζήτησης του «μαύρου χρυσού» στις διεθνείς αγορές.

Κατά τη συνεδρίαση του στη Βιέννη της Αυστρίας που ολοκληρώθηκε, τα μέλη του OPEC+ φαίνεται πως κατέληξαν σε μια μείωση της παραγωγής κατά 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, μετέδωσε το Reuters. Η μείωση αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τον Νοέμβριο.

Η μείωση της παραγωγής είναι η μεγαλύτερη στην οποία έχει προχωρήσει ο OPEC+ από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού το 2020 και την περικοπή κατά 9,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως, όταν τα lockdown είχαν επιφέρει μεγάλο πλήγμα στη ζήτηση πετρελαίου διεθνώς.

Από την άλλη, ως προς την πορεία της εγχώριας οικονομίας και των ελληνικών τραπεζών, θετικά ήταν τα σχόλια της HSBC και της Deutsche Bank αλλά με αρκετές επιφυλάξεις και αστερίσκους.

Βραχυπρόθεσμα το Χρηματιστήριο βρίσκεται σε μια ανοδική κίνηση, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από το αν ο S&P 500 θα καταφέρει να επανέλθει και διασπάσει αποφασιστικά το επίπεδο των 3.911 μονάδων.

Στη σημερινή συνεδρίαση επικράτησε γενικότερα μια ηρεμία που αποτυπώνεται τόσο από τα χαμηλά επίπεδα τζίρου όσο και από το στενό εύρος κίνησης του δείκτη.

Την Τετάρτη, ο Γενικός Δείκτης αναζήτησε ισορροπίες αλλά τελικά υποχώρησε χαμηλότερα των 820 μονάδων με πτώση 0,48% στις 819,14 μονάδες, ενώ ο τζίρος παρέμεινε καθηλωμένος στα 44,56 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημείωσε απώλειες 0,48% στις 1.974,69 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποαπέδωσε ελαφρώς με πτώση 0,52% στις 532,77 μονάδες.

Υψηλή διαφοροποίηση στις τράπεζες, με την ΕΤΕ να κλείνει σε θετικό έδαφος και στο 0,32% στα 3,15 ευρώ, ενώ με απώλειες έκλεισε η Eurobank στο 0,11% και στα 0,8834 ευρώ, η Alpha Bank στο -0,92% και στα 0,857 ευρώ και η Πειραιώς στο -2,64% και στα 1,071 ευρώ.

Ισχυρότερο profit taking καταγράφηκε στον OTE που υποχώρησε κατά 2,42% αλλά και σε Ελλάκτωρ στο -3,17%.

Υπεραπέδωσαν, Viohalco (2,86%), ΔΕΗ (1,45%), ΕΥΔΑΠ (1,24%) και Titan (0,89%) με Τέρνα Ενεργειακή (0,57%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

HSBC: Ακόμη παραμένει δυνατή η ελληνική οικονομία - Χαμηλός ο πολιτικός κίνδυνος μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών

Νέες αυξημένες τιμές στόχοι αλλά και αστερίσκοι για τις ελληνικές τράπεζες από τη Deutsche Bank

gazzetta
gazzetta reader insider insider