Μίνι ράλι για τη στερλίνα που δεν πτοείται από τις προβλέψεις για νέες, μεγάλες απώλειες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μίνι ράλι για τη στερλίνα που δεν πτοείται από τις προβλέψεις για νέες, μεγάλες απώλειες
«Ανεμικό» χαρακτηρίζεται από ειδικούς το ράλι που καταγράφει το βρετανικό νόμισμα με τους κινδύνους κατάρρευσης να είναι ορατοί.

Η στερλίνα ανεβαίνει ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων υποχωρούν για δεύτερη ημέρα μετά την ιστορική αναδίπλωση της βρετανικής κυβέρνησης που αποσύρει το σχέδιο των φορολογικών περικοπών για τους πλούσιους που επικρίθηκαν ευρέως.

Ειδικότερα, η στερλίνα σημειώνει άνοδο 0,42% στα 1,1370 δολάρια, αφού υποχώρησε στο ιστορικό χαμηλό των 1,0350 δολαρίων στις 26 Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να κάνει πίσω και το βρετανικό νόμισμα να εκτοξευθεί σχεδόν κατά 10%

Ένας ακόμη λόγος ανόδου για τη στερλίνα είναι η αποδυνάμωση του ισχυρού μέχρι πρότινος δολαρίου, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν σε περιουσιακά στοιχεία που θεωρούνταν πιο επικίνδυνα, όπως μετοχές, με την Wall Street χτες να καταγράφει ράλι στην αυγή του δ' τριμήνου.

«Είναι αλήθεια ότι η στερλίνα είχε ένα μίνι ράλι, αλλά, πρώτον, αυτό ήταν από ιστορικά χαμηλά επίπεδα και, δεύτερον, ήρθε ως αντίδραση της αγοράς στις μεταρρυθμίσεις της βρετανικής κυβέρνησης. Το να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν δεν είναι θρίαμβος», προειδοποίησε η Σίμα Σααχ, επικεφαλής παγκόσμιας στρατηγικής στην Principal Global Investor.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που επιμένουν στα στοιχήματα ότι το νόμισμα θα συνεχίσει τις απώλειες, με κάποιους να προβλέπουν νέο χαμηλό ρεκόρ μέχρι το τέλος του έτους.

Η Standard Chartered και η Royal Bank of Canada αναμένουν ότι η στερλίνα θα αποδυναμωθεί σχεδόν κατά 10% από τα τρέχοντα επίπεδα μέχρι το τέλος του έτους, αφού τα λάθη της κυβέρνησης υπονόμευσαν την εμπιστοσύνη στο νόμισμα. Η Nomura και η Morgan Stanley είναι μεταξύ εκείνων που προβλέπουν ότι θα υποχωρήσει στην ισοτιμία κατά την ίδια περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί ο πληθωρισμός θα διαρκέσει παραπάνω στην Ευρώπη από ό,τι στις ΗΠΑ - Οικονομολόγος αναλύει

Βρετανία: Αίρονται οι περιορισμοί στο Χίθροου από τις 29 Οκτωβρίου

Οι «επικίνδυνες» Credit Suisse και Deutsche Bank, πληρώνουν... το ακριβό και δυσεύρετο δολάριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider