«Πάτησε» τις 820 μονάδες το Χρηματιστήριο - Τραπεζικό «άλμα» 3,6%

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Πάτησε» τις 820 μονάδες το Χρηματιστήριο - Τραπεζικό «άλμα» 3,6%
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Ισχυρή ώθηση στην ελληνική αγορά από το κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια. Ισχυρά κέρδη για Aegean και τράπεζες.

Τελευταία ενημέρωση 14.01

Με κέρδη άνω του 2% που φέρνουν το Γενικό Δείκτη πάνω από τα επίπεδα των 815 μονάδων, η ελληνική αγορά ακολουθεί την τάση που χαράσσεται στα διεθνή χρηματιστήρια, «σβήνοντας» ένα μέρος των απωλειών των προηγούμενων εβδομάδων, που πυροδότησε η ανησυχία για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας εν μέσω των πληθωριστικών πιέσεων και της εκτόξευσης του ενεργειακού κόστους.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών καταγράφει κέρδη 2,32% και διαπραγματεύεται στις 822,82 μονάδες, με τον τζίρο να ανέρχεται στα 25,94 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά έχουν διακινηθεί 9,9 εκατ. μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (Large Cap) ενισχύεται στις 1.983,14 μονάδες κατά 2,52%, όπως και ο Mid Cap που κερδίζει 1,32% στις 1.268,62 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 3,6% στις 533,37 μονάδες, ενώ σχεδόν το σύνολο των επιμέρους κλάδων βρίσκεται σε θετικό έδαφος. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τροφίμων-Ποτών (+3,6%) και των Πρώτων Υλών (+1,83%), ενώ απώλειες σημειώνει μόνο ο δείκτης της Υγείας (-2,59%).

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, ισχυρή άνοδο άνω του 6,5% σημειώνει η μετοχή της Aegean σημειώνει άλμα 6,71%, ενώ κέρδη άνω του 3% σημειώνουν οι τίτλοι των Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική και Eurobank.

Μικρότερα κέρδη αλλά πάνω από 2% σημειώνουν οι μετοχές των Coca Cola, Λάμδα, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή και Motor Oil. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, πτώση σημειώνει μόνο η μετοχή της Jumbo.

Ανοδικά κινούνται 83 μετοχές, 25 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Μπήτρος Συμμετοχών (+10,64%) και Κέκροψ (+9,56%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές των Αγροτικός Οίκος Σπύρου (-20,00%) και ΕΛΒΕ (-6,25%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

«Φλερτάρει» με την κινητή τηλεφωνία η ΔΕΗ - Φουντώνει ο ανταγωνισμός στις τηλεπικοινωνίες

Τα επαγγέλματα της επόμενης 10ετίας στην Ελλάδα: Οι 5 κλάδοι με μισθούς άνω των 2.000 ευρώ

Η «γαλάζια» φανέλα στην Κ.Ο. - O ανέτοιμος Τσίπρας - H τάξη στα πατίνια της Αθήνας

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider