«Πάτησε» τις 820 μονάδες το Χρηματιστήριο - Τραπεζικό «άλμα» 3,6%

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πάτησε» τις 820 μονάδες το Χρηματιστήριο - Τραπεζικό «άλμα» 3,6%
Ισχυρή ώθηση στην ελληνική αγορά από το κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια. Ισχυρά κέρδη για Aegean και τράπεζες.

Τελευταία ενημέρωση 14.01

Με κέρδη άνω του 2% που φέρνουν το Γενικό Δείκτη πάνω από τα επίπεδα των 815 μονάδων, η ελληνική αγορά ακολουθεί την τάση που χαράσσεται στα διεθνή χρηματιστήρια, «σβήνοντας» ένα μέρος των απωλειών των προηγούμενων εβδομάδων, που πυροδότησε η ανησυχία για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας εν μέσω των πληθωριστικών πιέσεων και της εκτόξευσης του ενεργειακού κόστους.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών καταγράφει κέρδη 2,32% και διαπραγματεύεται στις 822,82 μονάδες, με τον τζίρο να ανέρχεται στα 25,94 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά έχουν διακινηθεί 9,9 εκατ. μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (Large Cap) ενισχύεται στις 1.983,14 μονάδες κατά 2,52%, όπως και ο Mid Cap που κερδίζει 1,32% στις 1.268,62 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 3,6% στις 533,37 μονάδες, ενώ σχεδόν το σύνολο των επιμέρους κλάδων βρίσκεται σε θετικό έδαφος. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τροφίμων-Ποτών (+3,6%) και των Πρώτων Υλών (+1,83%), ενώ απώλειες σημειώνει μόνο ο δείκτης της Υγείας (-2,59%).

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, ισχυρή άνοδο άνω του 6,5% σημειώνει η μετοχή της Aegean σημειώνει άλμα 6,71%, ενώ κέρδη άνω του 3% σημειώνουν οι τίτλοι των Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική και Eurobank.

Μικρότερα κέρδη αλλά πάνω από 2% σημειώνουν οι μετοχές των Coca Cola, Λάμδα, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή και Motor Oil. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, πτώση σημειώνει μόνο η μετοχή της Jumbo.

Ανοδικά κινούνται 83 μετοχές, 25 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Μπήτρος Συμμετοχών (+10,64%) και Κέκροψ (+9,56%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές των Αγροτικός Οίκος Σπύρου (-20,00%) και ΕΛΒΕ (-6,25%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Real Consulting: Εξαγορά του υπόλοιπου 40% του μετοχικού κεφαλαίου της Cloudideas GmbH

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: «Πατάει» σε υγιείς «βάσεις – Τα έσοδα, τα margins, η μεγάλη διάρκεια των Παραχωρήσεων και η ωρίμανση δανείων

Τι αναμένει η Morgan Stanley από την αξιολόγηση της Fitch για την Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider