Πτώση για το πετρέλαιο καθώς ενισχύονται οι φόβοι για μείωση της ζήτησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση για το πετρέλαιο καθώς ενισχύονται οι φόβοι για μείωση της ζήτησης
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 77,53 δολάρια και το Brent στα 85,30 δολάρια.

Νέα πτώση άνω του 1% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη καθώς καθώς το ενισχυμένο δολάριο και οι φόβοι για ύφεση αντιστάθμισαν τη στήριξη που προσέφεραν οι περικοπές της παραγωγής στις ΗΠΑ που προκλήθηκαν από τον τυφώνα Ian.

Η αύξηση των παγκόσμιων επιτοκίων τροφοδότησε τις ανησυχίες για την ύφεση ενώ όταν το δολάριο ισχυροποιείται, τότε μειώνεται η ζήτηση για πετρέλαιο καθώς το εμπόρευμα καθίσταται πιο ακριβό για τους αγοραστές που χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα.

Οι ασιατικές αγορές μετοχών βυθίστηκαν καθώς το αυξανόμενο κόστος δανεισμού ενίσχυσε τους φόβους για παγκόσμια ύφεση, ωθώντας τους επενδυτές στο ασφαλές καταφύγιο του δολαρίου.

«Με τις ασιατικές αγορές να υποχωρούν, οι προοπτικές ζήτησης είναι σκοτεινές εν μέσω μιας πιθανής οικονομικής ύφεσης που πλησιάζει», αναφέρει η Tina Teng, αναλύτρια της CMC Markets.

«Οι έμποροι αυτή τη στιγμή δεν εστιάζουν στα ζητήματα της προσφοράς καθώς η αναταραχή της αγοράς ομολόγων βύθισε τα περιουσιακά στοιχεία μεγάλου ρίσκου, μαζί με ένα πεισματικά υψηλό δολάριο ΗΠΑ, το οποίο πίεσε τις τιμές του πετρελαίου», πρόσθεσε.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περίπου 4,2 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 23 Σεπτεμβρίου, ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια, σύμφωνα με πηγές της αγοράς την Τρίτη, επικαλούμενες στοιχεία από τον βιομηχανικό όμιλο του American Petroleum Institute.

Στο μεταξύ ο τυφώνας Ιan είναι ο πρώτος τυφώνας φέτος που διαταράσσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού των ΗΠΑ, ο οποίος παράγει περίπου το 15% του αργού πετρελαίου των Ηνωμένων Πολιτειών και το 5% του φυσικού αερίου.

H Goldman Sachs μείωσε την πρόβλεψή της για την τιμή του πετρελαίου για το 2023 την Τρίτη, λόγω των προσδοκιών για ασθενέστερη ζήτηση και ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ.

Την Τετάρτη το πρωί (11:02 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 77,53 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,26% και το Brent στα 85,30 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,05%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Η Ρωσία ίσως προτείνει στον OPEC+ μείωση της παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως

Bloomberg: Η ΕΕ σκέφτεται να βάλει στον «πάγο» το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

Ελβετία: Η κυβέρνηση αποδεσμεύει μέρος των αποθεμάτων σε βενζίνη, ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider