Νέα «βουτιά» στην Wall Street - Στο χαμηλότερο επίπεδο του 2022 ο Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα «βουτιά» στην Wall Street - Στο χαμηλότερο επίπεδο του 2022 ο Dow Jones
H αμερικανική αγορά συνεχίζει να κλυδωνίζεται κάτω από τους φόβους που προκαλεί το ενδεχόμενο ύφεσης στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

Με σημαντικές απώλειες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Παρασκευής στην Wall Street, με την αμερικανική αγορά να συνεχίζει να κλυδωνίζεται κάτω από τους φόβους που προκαλεί το ενδεχόμενο ύφεσης στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη, καθώς η επενδυτική κοινότητα εκτιμά πως οι επιθετικές κινήσεις από πλευράς Fed αναφορικά με τις αυξήσεις στα επιτόκια θα συνεχιστούν στις επερχόμενες συνεδριάσεις της.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με απώλειες 483 μονάδων ή 1,61% στις 29.592 μονάδες, σημειώνοντας την χειρότερη επίδοσή του εντός του 2022, ενώ έχασε το «ορόσημο» των 30.000 μονάδων για πρώτη φορά από τα μέσα Ιουνίου.

Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 3.693 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 1,72%, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε κατά 1,8% και έκλεισε στις 10.867 μονάδες.

Στο ταμπλό, περισσότερο από το 90% των εισηγμένων στη «Μητέρα των Αγορών» έκλεισε τη συνεδρίαση με αρνητικά πρόσημα, με τις πετρελαϊκές εταιρείες να δέχονται τα σημαντικότερα πλήγμα, καθώς οι APA Corp. και Marathon Oil σημείωσαν απώλειες 12,3% και 11,3% αντίστοιχα,

Στον αντίποδα, με άνοδο άνω του 5% έκλεισαν οι τίτλοι των ταξιδιωτικών κολοσσών Royal Caribbean και Norwegian Cruise Line, ενώ οι μετοχές των Generac και Domino’s Pizza ενισχύθηκαν άνω του 3%.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως νωρίτερα την Παρασκευή η Goldman Sachs μείωσε την τιμή-στόχο του S&P 500 κατά 700 μονάδες για το τέλος του έτους λόγω της αύξησης των επιτοκίων.

«Με βάση τις συζητήσεις με τους πελάτες μας, η πλειοψηφία των επενδυτών μετοχών έχει υιοθετήσει την άποψη ότι το σενάριο της "σκληρής προσγείωσης" είναι αναπόφευκτο και εστιάζουν στο χρονοδιάγραμμα, το μέγεθος και τη διάρκεια μιας πιθανής ύφεσης αλλά και στις επενδυτικές στρατηγικές για αυτήν την προοπτική», ανέφερε ο αναλυτής του οίκου αξιολόγησης, Ντέιβιντ Κόστιν.

Μάκρο

Νέα μείωση κατέγραψε τον Σεπτέμβριο η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα στις ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της S&P Global, ο σύνθετος δείκτης PMI ενισχύθηκε στις 49,3 μονάδες τον Σεπτέμβριο από 44,6 τον Αύγουστο και διαμορφώθηκε σε υψηλό τριών μηνών, αν και παρέμεινε κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας.

Ο δείκτης για τον κλάδο των υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 49,2 μονάδες από 43,7 μονάδες τον Αύγουστο, ενώ ο μεταποιητικός δείκτης PMI ενισχύθηκε περαιτέρω στις 51,8 μονάδες από 51,5 μονάδες τον Αύγουστο.

Ο δείκτης για την μεταποίηση διαμορφώθηκε στις 49,5 μονάδες από 49,2 μονάδες τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BofA: Το sell-off στην αγορά ομολόγων είναι το χειρότερο από το 1949

Σε χαμηλά 2,5 ετών ο χρυσός με απώλειες 1,5%

Σε χαμηλά εννέα μηνών το πετρέλαιο - Κάτω από τα 80 δολάρια το WTI με απώλειες 5%

gazzetta
gazzetta reader insider insider