Ντάλιο: Αν τα επιτόκια της Fed αυξηθούν στο 4,5%, οι μετοχές θα «βυθιστούν» κατά 20%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντάλιο: Αν τα επιτόκια της Fed αυξηθούν στο 4,5%, οι μετοχές θα «βυθιστούν» κατά 20%
Την απάντηση που αναζητούν σύσσωμοι οι επενδυτικοί κύκλοι ανά την υφήλιο σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχουν στα διεθνή χρηματιστήρια οι διαδοχικές αυξήσεις των βασικών επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ επιχειρεί να δώσει ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Bridgewater Associates, Ρέι Ντάλιο.

Την απάντηση που αναζητούν σύσσωμοι οι επενδυτικοί κύκλοι ανά την υφήλιο σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχουν στα διεθνή χρηματιστήρια οι διαδοχικές αυξήσεις των βασικών επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ επιχειρεί να δώσει ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Bridgewater Associates, Ρέι Ντάλιο.

Πιο αναλυτικά, ο 73χρονος Αμερικανός επενδυτής με άρθρο του στο LinkedIn εκτίμησε πως τα βασικά επιτόκια της Fed θα πρέπει να διαμορφωθούν σε ένα εύρος από 4,5% ως 6% ώστε να οδηγήσουν σε αποκλιμάκωση τις πληθωριστικές πιέσεις στην οικονομία, κάτι που ωστόσο θα πλήξει σημαντικά την πιστωτική ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα και κατ' επέκταση το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

«Φαίνεται ότι τα επιτόκια θα πρέπει να αυξηθούν πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντάλιο, προειδοποιώντας στη συνέχεια πως σε ένα τέτοιο σενάριο οι μετοχές θα έχαναν σχεδόν το 20% της αξίας τους. Την ίδια στιγμή, οι αναλυτές έχουν σχεδόν προεξοφλήσει ακόμα μία αύξηση των βασικών επιτοκίων της Fed κατά 75 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, η πρόβλεψη του δισεκατομμυριούχου επενδυτή έρχεται σε μία χρονική στιγμή που η αμερικανική αγορά προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ που προκάλεσε η παραμονή του πληθωρισμού σε υψηλά επίπεδα και κατά τον προηγούμενο μήνα -παρά τις περί του αντιθέτου εκτιμήσεις των αναλυτών- κάτι που οδήγησε την Τρίτη την Wall Street στην χειρότερη της ημέρα από τον Ιούνιο του 2020, όταν η πανδημία του κορονοϊού σάρωνε τις διεθνείς αγορές, με την «Μητέρα των Αγορών» -τον δείκτη S&P 500- να βρίσκεται στις «ράγες» για τις μεγαλύτερες ετήσιες απώλειές του από το 2008.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ημέρα-σταθμός για τα κρυπτονομίσματα - Ιστορική αναβάθμιση στο Ethereum

Νέος CEO στη Shell μετά από σχεδόν μία δεκαετία

Αναβάθμιση της Ελλάδας από τη Moody's αναμένει η Citi

gazzetta
gazzetta reader insider insider