Απώλειες για τον χρυσό - «Βουτιά» 7% για το παλλάδιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες για τον χρυσό - «Βουτιά» 7% για το παλλάδιο
Υποχώρησε από τα υψηλά δύο εβδομάδων ο χρυσός μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Πτωτικά κινήθηκαν την Τρίτη οι τιμές του χρυσού, καθώς ο φόβος των επενδυτών αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις της Fed στα βασικά της επιτόκια -μετά τη νέα αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και τη διάψευση των αναλυτών- έφερε απώλειες για το πολύτιμο μέταλλο, το οποίο «πλήρωσε» την ενίσχυση του δολαρίου αλλά και την αύξηση των αποδόσεων στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα.

Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια παραδόσεως Δεκεμβρίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 1.717,4 δολάρια/ουγγιά, καταγράφοντας πτώση 1,3% ή 23,2 δολαρίων/ουγγιά. Σημειώνεται πως την Δευτέρα, ο χρυσός είχε «πιάσει» υψηλά δύο εβδομάδων.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 1,9% και έκλεισε στα 19,49 δολάρια/ουγγιά, όπως και ο χαλκός Δεκεμβρίου που υποχώρησε στα 3,55 δολάρια/λίβρα, με απώλειες 1,5%.

Η πλατίνα Οκτωβρίου διαμορφώθηκε στα 883,7 δολάρια/ουγγιά με πτώση 2,3%, ενώ «βουτιά» άνω του 7% σημείωσε και το παλλάδιο παραδόσεως Δεκεμβρίου που έκλεισε στα 2.11,1 δολάρια/ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider