Συνεχίζει το ανοδικό του σερί το δολάριο - Σε υψηλό 24ετίας έναντι γεν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζει το ανοδικό του σερί το δολάριο - Σε υψηλό 24ετίας έναντι γεν
Σε υψηλό 24ετίας έναντι του γεν, ενώ οδεύει σε υψηλό 37ετίας έναντι της στερλίνας.

Συνεχίζει το ανοδικό του σερί το δολάριο μετά τη δημοσίευση των χθεσινών μακροοικονομικών μεγεθών των ΗΠΑ που εντείνουν τις εκτιμήσεις για επέκταση της περιοριστικής νομισματικής πολιτικής της αμερικανικής κεντρικής Τράπεζας (Fed), ωθώντας το αμερικανικό νόμισμα σε υψηλό 24ετίας έναντι του γεν και συγκεκριμένα στα 143,71 γεν.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος υπηρεσιών στις ΗΠΑ (ISM) ανήλθε στο 56,9% τον Αύγουστο, άνω των εκτιμήσεων των αναλυτών, υποδεικνύοντας πως η αμερικανική οικονομία παραμένει σθεναρή στις πληθωριστικές πιέσεις, εν μέσω αμφιβολιών για το δύσκολο έργο της αντιμετώπισης της ανόδου των τιμών και της ενεργειακής κρίσης. Το ευρώ παρέμεινε κάτω από το επίπεδο ισοτιμίας με το δολάριο, εν αναμονή της αυριανής απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα για περαιτέρω αύξηση των επιτοκιών στην Ευρωζώνη.

Παράλληλα το δολάριο ωθείται προς υψηλό 37ετίας έναντι της στερλίνας σε συνέχεια των χθεσινών δημοσιευμάτων για επικείμενη παροχή πακέτων στήριξης τόσο στα νοικοκυριά, όσο και στις επιχειρήσεις από την νέα κυβέρνηση της Λιζ Τρας. Υπενθυμίζεται πως η Deutsche Bank εκτιμά πως δεν πρέπει να υποτιμάται το ενδεχόμενο κινδύνου για κρίση στο βρετανικό νόμισμα. Ο Σρέγιας Γκοπάλ (Shreyas Gopal) της Deutsche Bank προειδοποιεί πως δεν πρέπει να υποτιμώνται οι κίνδυνοι μίας «κρίσης στερλίνας». Συνέχισε πως «με το υφιστάμενο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών να βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ, η στερλίνα χρειάζεται μεγάλες κεφαλαιακές εισροές υποστηριζόμενες από βελτίωση στην επενδυτική εμπιστοσύνη και πτώση στις πληθωριστικές προσδοκίες. Ωστόσο συμβαίνει το αντίθετο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Deutsche Bank: Βλέπει κίνδυνο για «κρίση στερλίνας»

Το δίλημμα της ΕΚΤ: «ακριβότερο» ή «λιγότερο» χρήμα; Αντέχει το Ευρώ και τα δύο μαζί;

Τράπεζες: Άνοδο των επιτοκίων καταθέσεων φέρνει η δεύτερη κίνηση από την ΕΚΤ – Νέα μεγάλη αύξηση στο κόστος δανεισμού

gazzetta
gazzetta reader insider insider