Πακέτα στήριξης £130 δισ. για νοικοκυριά και £40 δισ. για επιχειρήσεις σχεδιάζει η Τρας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πακέτα στήριξης £130 δισ. για νοικοκυριά και £40 δισ. για επιχειρήσεις σχεδιάζει η Τρας
Στόχος της κυβέρνησης φέρεται να είναι η υλοποίηση των μέτρων πριν τον Οκτώβριο, οπότε και είθισται να λήγουν τα συμβόλαια με τους παρόχους ενέργειας.

«Πακέτα» οικονομικών μέτρων που θα προσφέρουν ανακούφιση τόσο σε νοικοκυριά, όσο και σε επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου εν μέσω της ενεργειακής κρίσης φέρεται σχεδιάζει η νέα πρωθυπουργός της χώρας, Λιζ Τρας, σύμφωνα με το Bloomberg.

Συγκεκριμένα, η Τρας φέρεται να εξετάζει διαφορετικές επιλογές υλοποίησης της παροχής βοήθειας προς τις επιχειρήσεις: είτε θα ορίσει εγγυημένη ενεργειακή τιμή ή ποσοστό αυτής ή μείωση της τιμής, με τους τοπικούς παρόχους ενέργειας να είναι υποχρεωμένοι να την εφαρμόσουν. Στην περίπτωση αυτή η κυβέρνηση θα κληθεί να καλύψει την επιπλέον επιβάρυνση των παρόχων, με τις χρεώσεις για το ρεύμα να εξετάζονται σε τριμηνιαία βάση. Το εν λόγω πακέτο μέτρων αναμένεται να φθάσει τις £40 δισ. να ανακοινωθεί εντός του Σεπτεμβρίου, ούτως ώστε να ενσωματωθεί το πακέτο στα συμβόλαια ενέργειας των εταιρειών αρχής γενομένης τον Οκτώβριο, οπότε και είθισται να λήγουν τα συμβόλαια των επιχειρήσεων με τους παρόχους ενέργειας.

Όσον αφορά τα νοικοκυριά η νέα κυβέρνηση φέρεται να προσπαθεί παράλληλα να καταρτίσει σχέδιο στήριξης ύψους £130 δισ. για τους επόμενους 18 μήνες, με στόχο να «παγώσει» το ενεργειακό κόστος των νοικοκυριών για ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο του Ηνωμένου Βασιλείου στο τωρινό επίπεδο των £1,971 το χρόνο. Όπως και στην περίπτωση των επιχειρήσεων, στόχος της κυβέρνησης φέρεται να είναι η υλοποίηση των μέτρων πριν τον Οκτώβριο, όπου υπήρχαν εκτιμήσεις πως το κόστος για ρεύμα σε ένα μέσο νοικοκυριό θα εμφάνιζε εκρηκτική άνοδο έως και κατά 80% στις £3,548 το χρόνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Πόσο θα επηρεάσει την τιμή η μείωση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+

Σκέρτσος: Η Ελλάδα διαθέτει σχέδιο για την ενεργειακή κρίση – Θα συνεχιστεί η πολιτική των ενισχύσεων

Πορτογαλία: Μέτρα 2,4 δισ. ευρώ για την ανακούφιση των νοικοκυριών από την εκτίναξη του πληθωρισμού και της ενέργειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider