Επηρεάζει και το ελληνικό Χρηματιστήριο το ευρωπαϊκό selloff

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επηρεάζει και το ελληνικό Χρηματιστήριο το ευρωπαϊκό selloff
Πτωτική τροχιά διαγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε ευθυγράμμιση με τις ευρωπαϊκές αγορές που αντιδρούν στην απόφαση της Gazprom να διακόψει επ' αόριστον την προμήθεια φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

(upd 16:00) Πτωτική τροχιά διαγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε ευθυγράμμιση με τις ευρωπαϊκές αγορές που αντιδρούν στην απόφαση της Gazprom να διακόψει επ' αόριστον την προμήθεια φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

O Γενικός Δείκτης χάνει 1,77% στις 829 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 48,17 εκατ. ευρώ.

Σοβαρές αναταράξεις στις ευρωαγορές προκάλεσε η ανακοίνωση της Gazprom την Παρασκευή ότι ο βασικός αγωγός που μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία θα παραμείνει εκτός λειτουργίας επ’ αόριστον, παρά την προηγούμενη ανακοίνωσή της ότι οι εργασίες συντήρησης θα διαρκούσαν τρεις ημέρες και θα ολοκληρώνονταν το Σάββατο το πρωί. Ο ρωσικός κολοσσός επεσήμανε ότι δεν μπορεί να ορίσει χρονοδιάγραμμα για την επανάληψη των παραδόσεων φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream, καθώς μια διαρροή λαδιού που εντοπίστηκε δεν επιτρέπει σε μία από τις τουρμπίνες του αγωγού να λειτουργεί με ασφάλεια.

Σήμερα είναι η ημερομηνία αποκοπής μερίσματος της ΕΥΔΑΠ ύψους €0,28/μετοχή και η διαδικασία καταβολής του μερίσματος στους δικαιούχους θα ξεκινήσει την η 12η Σεπτεμβρίου 2022. Η μικτή μερισματική απόδοση ανέρχεται σε 3,6%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider