Wall Street: Μόνο πέντε μετοχές του S&P 500 «γλύτωσαν» το sell off - «Καπνός» 63,8 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Μόνο πέντε μετοχές του S&P 500 «γλύτωσαν» το sell off - «Καπνός» 63,8 δισ. δολάρια
Mεταξύ των 500 εταιρειών που συνθέτουν τον S&P 500, το 43% των εισηγμένων κατέγραψαν απώλειες τουλάχιστον 4% στη συνεδρίαση της Παρασκευής, με τις συνολικές απώλειες στην κεφαλαιοποίησή τους να ξεπερνούν τα 63,8 δισ. δολάρια.

Τα δέκα λεπτά που διήρκησε η ομιλία του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στο ετήσιο συμπόσιο του Jackson Hole την Παρασκευή ήταν αρκετά ώστε η αμερικανική αγορά να λάβει το μήνυμα πως η Fed θα συνεχίσει την επιθετική της πολιτική στο θέμα των αυξήσεων στα βασικά της επιτόκια με στόχο την αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων.

Ο Τζερόμ Πάουελ, απευθυνόμενος σε περίπου 120 Κεντρικούς Τραπεζίτες, επενδυτές, αναλυτές της αγοράς και στελέχη της κυβέρνησης Μπάιντεν, επανέλαβε την πρόθεση της Fed να χρησιμοποιήσει όλα της τα όπλα για την επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο του 2%, προειδοποιώντας πως η δράση της Τράπεζας να, θα «προκαλέσει πόνο» σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη, στέλνοντας στα «τάρταρα» τους δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί σχεδόν κατά 1.000 μονάδες, ενώ οι S&P 500 και Nasdaq έχασαν αντίστοιχα 3,37% και 3,94%.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των 500 εταιρειών που συνθέτουν τον S&P, το 43% των εισηγμένων στην «Μητέρα των Αγορών» κατέγραψαν απώλειες τουλάχιστον 4% στη συνεδρίαση της Παρασκευής, με τις συνολικές απώλειες στην κεφαλαιοποίησή τους να ξεπερνούν τα 63,8 δισ. δολάρια.

Ωστόσο, παρά το ιδιαίτερα βαρύ κλίμα, πέντε μετοχές του διευρυμένου δείκτη κατάφεραν να διατηρηθούν σε θετικό έδαφος παρά το γενικευμένο ξεπούλημα, ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση σε θετικό έδαφος.

Αυτές ήταν οι μετοχές των: Electronic Arts (+3,57%), Molina Healthcare (+3,36%), Take-Two Interactive Software (+1,59%), CF Industries Holdings (+0,81%) και ConocoPhillips (+0,04%).

Στον αντίποδα, απώλειες που άγγιξαν το 10% σημείωσαν οι τίτλοι των 3M και Nvidia Corp., ενώ πτώση άνω του 7% σημείωσαν οι μετοχές των HP, Align Technology, Monolithic Power Systems, Hewlett Packard και Dollar Tree.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Βουτιά» στην Wall Street μετά τα σχόλια του Πάουελ - Απώλειες 1.000 μονάδων για τον DJ

Πάουελ (Fed): Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε τον πληθωρισμό - Οι αυξήσεις επιτοκίων θα είναι επίπονες

gazzetta
gazzetta reader insider insider