Wall Street: Το ράλι της Walmart έδωσε το στίγμα - Σε υψηλά 3 μηνών Dow Jones και S&P 500

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Το ράλι της Walmart έδωσε το στίγμα - Σε υψηλά 3 μηνών Dow Jones και S&P 500
«Έπιασε» τις 34.000 μονάδες ο Dow Jones με οδηγό τους κολοσσούς του λιανεμπορίου

Μικτά πρόσημα καταγράφηκαν την Τρίτη στην αμερικανική αγορά, με τον κολοσσό του λιανεμπορίου Walmart να ξεχωρίζει στο ταμπλό της συνεδρίασης με κέρδη άνω του 5%, καθώς νωρίτερα μέσα στην ημέρα ανακοίνωσε πως τα κέρδη της στο β' τρίμηνο του έτους διαμορφώθηκαν πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 34.151 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,71% ή 239 μονάδων, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 4.305 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,19%. Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο των δύο δεικτών από τις αρχές Μαΐου.

Στον αντίποδα, απώλειες σημείωσε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος έκλεισε με πτώση 0,19% στις 13.102 μονάδες.

Στο ταμπλό, εκτός από ράλι της Walmart, ισχυρά κέρδη της τάξης του 5% σημείωσε η μετοχή της Home Depot, καθώς η εταιρεία διατήρησε αμετάβλητες τις εκτιμήσεις της για την πορεία των εσόδων κατά το υπόλοιπο του 2022.

Σε θετικό έδαφος συμπαρασύρθηκαν και οι τίτλοι των ανταγωνιστριών Target, Best Buy και Bath & Body Works.

Μάκρο

Απρόσμενη συρρίκνωση κατέγραψαν οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο, μειωμένες κατά 9,6% (1,44 εκατ. κατοικίες) έναντι μηνιαίας ανόδου 2,4% τον Ιούνιο (1,59 εκατ. κατοικίες), ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 2,1% (1,52 εκατ. κατοικίες).

Εξάλλου, οι οικοδομικές άδειες στις ΗΠΑ συρρικνώθηκαν 1,3% τον Ιούλιο έναντι αύξηση 0,1% τον Ιούνιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μείωση κατά 3,3%.

Προς τα πάνω κινήθηκε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο, καθώς αυξήθηκε σε μηνιαία βάση κατά 0,6% έναντι συρρίκνωσης 0,2% τον Ιούνιο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια άνοδο της τάξης του 0,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Απώλειες για δεύτερη διαδοχική ημέρα

Σε χαμηλά έξι μηνών το πετρέλαιο με απώλειες 3%

Μικρή άνοδος στη βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ τον Ιούλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider