Χρυσός: Απώλειες για δεύτερη διαδοχική ημέρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Απώλειες για δεύτερη διαδοχική ημέρα
Οι τιμές με βάση το πιο ενεργό συμβόλαιο έκλεισαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 5 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας FactSet.

Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα απωλειών κατέγραψε ο χρυσός την Τρίτη. Το πολύτιμο μέταλλο επηρεάστηκε από το άλμα στα αμερικανικά ομόλογα, μετά τα απογοητευτικά δεδομένα στις ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ σήμερα, σύμφωνα με τον Edward Moya, ανώτερο αναλυτή στον OANDA.

Οι επενδυτές βρίσκονται σε στάση αναμονής για τη δημοσίευση των πρακτικών από τη συνεδρίαση της Fed του περασμένου μήνα, τα οποία αναμένονται την Τετάρτη, και τα οποία «πιθανότατα θα επιβεβαιώσουν πως πρέπει να περιμένουμε να δούμε τα επόμενα στοιχεία εργασίας και πληθωρισμού πριν αποφασίσουμε πως η Fed μπορεί να κινηθεί σε πιο ήπιο ρυθμό σύσφιξης», πρόσθεσε.

Σε αυτό το κλίμα ο χρυσός συμβολαίων Δεκεμβρίου υποχώρησε 0,5% ή 8,40 δολάρια στα 1,789,70 δολάρια. Οι τιμές με βάση το πιο ενεργό συμβόλαιο έκλεισαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 5 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας FactSet.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δολάριο έφτασε σε υψηλό τριών εβδομάδων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Chainalysis: Κρυπτονομίσματα αξίας 1,9 δισ. δολαρίων «χάθηκαν» το πρώτο επτάμηνο του έτους

Ακίνητα: Εγκαταλείπουν την golden visa οι επενδυτές; - Τα εγχώρια δεδομένα και το success story της Πορτογαλίας

Gazprom: «Απειλεί» με αύξηση κατά 60% των ευρωπαϊκών τιμών του φυσικού αερίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider