Ρυθμό στο Χρηματιστήριο δίνουν οι τράπεζες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρυθμό στο Χρηματιστήριο δίνουν οι τράπεζες
Κίνηση πάνω από τις 880 μονάδες για το Χρηματιστήριο με «σήμα» από τις ευρωπαϊκές αγορές.

Τελευταία ενημέρωση 11:54

Ελαφρώς υψηλότερα μεν κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές αλλά χαμηλότερη κίνηση υποδεικνύουν τα futures της Wall Street μετά την απρόσμενη μείωση των επιτοκίων στην οποία προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας στην προσπάθειά της να στηρίξει μια οικονομία που έχει πληγεί από τα lockdowns του κορονοϊού και την ολοένα μεγαλύτερη επιβράδυνση της αγοράς ακινήτων

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κινεζική οικονομία συνεχίζονται τον Αύγουστο, με κάποιους αγοραστές κατοικιών να εξακολουθούν να αρνούνται να εξυπηρετήσουν δάνεια για σπίτια που δεν έχουν ολοκληρωθεί και με τα κρούσματα της covid να πολλαπλασιάζονται την ώρα που τα lockdowns εξαπλώνονται σε όλη την χώρα.

Από την άλλη, για το Χρηματιστήριο αναμένονται μεικτά πρόσημα στη σημερινή συνεδρίαση με την εγχώρια αγορά πιθανότατα να λαμβάνει κατεύθυνση από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν την αλληλεπίδραση μεταξύ πληθωρισμού, ανάπτυξης και των πολιτικών της κεντρικής τράπεζας. Επιπλέον, τα ζητήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπες οι ευρωπαϊκές οικονομίες είναι πολυδιάστατα, με τους φόβους γύρω από την ενεργειακή σκακιέρα να εντείνονται, την Ιταλία να βαδίζει προς τις κάλπες και την ΕΚΤ να εμφανίζεται εγκλωβισμένη στις δικές της πολιτικές, με τον πληθωρισμό σε υψηλά επίπεδα.

Οι αγορές μάλιστα δε τιμολογούν πλέον καμία μείωση των επιτοκίων από τη μεριά της ΕΚΤ βλέποντας να φτάνουν κοντά στο 1% έως το τέλος του έτους, εν αντιθέσει με τη Fed.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 0,45% την Παρασκευή και έκλεισε στις 878,76 μονάδες με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 866,90 μονάδες. Σημεία στήριξης αποτελούν οι 840 και οι 829 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 900 και οι 918 μονάδες. Επιπλέον, την Παρασκευή λήγει η σειρά παραγώγων και πιθανότατα να υπάρξει μια ενίσχυση των συναλλαγών.

Έτσι στη συνεδρίαση της Τρίτης, ο Γενικός Δείκτης ανεβάζει ταχύτητα με άνοδο 0,91% στις 886,85 μονάδες με τον τζίρο να ξεπερνά τα 17,4 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημειώνει άνοδο 0,95% στις 2.141 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη να υπεραποδίδει με κέρδη 1,78% στις 582,68 μονάδες.

Στις τράπεζες ξεχωρίζει η μετοχή της Eurobank με άνοδο 2,08% στα 0,98 ευρώ αλλά με υψηλό όγκο συναλλαγών. Κατά 2,94% ενισχύεται η Πειραιώς ξεπερνώντας το 1 ευρώ, ενώ η Alpha Bank ενισχύεται κατά 2,74% στα 0,969 ευρώ και η ΕΤΕ στο +1,37% και στα 3,396 ευρώ. Μεγάλο πακέτο πέρασε σε Eurobank της τάξεως των 7,34 εκατ. ευρώ στα 0,962 ευρώ.

Σημαντική άνοδο καταγράφει η Titan (2,3%), η ΔΕΗ (1,59%), ο ΟΠΑΠ (1,51%) αλλά και ο ΟΤΕ (1,33%).

Κέρδη για τη Mytilineos, την Τέρνα Ενεργειακή ενώ θετικό γύρισμα καταγράφεται και στην Ελλάκτωρ σβήνοντας το -2%. Περιορισμένες κινήσεις σε Coca Cola, Motor Oil, και Aegean.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider