Κάτω από τα 1.800 δολάρια ο χρυσός -Η πτώση αποδίδεται σε δολάριο, Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κάτω από τα 1.800 δολάρια ο χρυσός -Η πτώση αποδίδεται σε δολάριο, Κίνα
Κάτω από τα 1.800 δολάρια ανά ουγγιά υποχώρησε η τιμή του χρυσού για πρώτη φορά σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Κάτω από τα 1.800 δολάρια ανά ουγγιά υποχώρησε η τιμή του χρυσού για πρώτη φορά σε διάστημα μιας εβδομάδας, εν μέσω της ευρύτερης οπισθοχώρησης των τιμών εμπορευμάτων καθώς το αμερικανικό δολάριο κινείται ανοδικά και οι traders εκδηλώνουν μια έντονη αποστροφή προς το ρίσκο.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου, χάνει 1,09%, στα 1.795 δολάρια ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το ασήμι Σεπτεμβρίου χάνει 2,77% στα 20,125 δολάρια ανά ουγγιά.

Με τα futures των αμερικανικών μετοχών να υποχωρούν και τις αποδόσεις των ομολόγων αποκλιμακώνονται, οι αγορές δείχνουν να στρέφονται προς την αποφυγή του ρίσκου τη Δευτέρα μετά και το ανοδικό σερί 4 εβδομάδων του S&P 500. Οι αναλυτές αποδίδουν τη χαμηλή αγοραστική διάθεση στα αδύναμα στοιχεία από την Κίνα σε συνδυασμό με την απρόσμενη αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της χώρας.

Στο μεταξύ, ο Marc Chandler, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής αγοράς της Bannockburn Global Forex, συνδέει την υποχώρηση της τιμής του χρυσού με την ανανεωμένη ισχύ του δολαρίου. Ο δείκτης δολαρίου, που συγκρίνει το δολάριο με ένα καλάθι βασικών ανταγωνιστών του, σημειώνει άνοδο 0,6% τη Δευτέρα, έπειτα από την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας σε χαμηλό ενός μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Πτώση 4% καθώς τα στοιχεία από την Κίνα απογοητεύουν

gazzetta
gazzetta reader insider insider