Ήπια άνοδος 1% για το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια άνοδος 1% για το πετρέλαιο
Η πτώση στα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ βοήθησε τον «μαύρο χρυσό» να διαγράψει τις απώλειες που κατέγραφε νωρίτερα.

Με άνοδο έκλεισαν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η μεγαλύτερη των εκτιμήσεων πτώση στα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ βοήθησε τον «μαύρο χρυσό» να διαγράψει τις απώλειες που κατέγραφε νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Σεπτεμβρίου για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισαν με άνοδο 1,6% ή 1,43 δολαρίων/βαρέλι και διαμορφώθηκαν στα επίπεδα των 97,4 δολαρίων/βαρέλι.

Αντίστοιχη εικόνα και για το ευρωπαϊκό αργό τύπου brent, με τα συμβόλαια Οκτωβρίου να κερδίζουν 1,1% ή 1,09 δολάρια/βαρέλι και να κλείνουν στα 97,4 δολάρια/βαρέλι.

Ισχυρά κέρδη σημείωσαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για την βενζίνη, καθώς διαμορφώθηκαν στα 3,07 δολάρια/γαλόνι, στον απόηχο της μείωσης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ κατά περίπου 5 εκατ. γαλόνια την εβδομάδα που τελείωσε στις 5 Αυγούστου, την στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν μία πτώση της τάξης του 1,2 εκατ. βαρελιών.

Τέλος, το φυσικό αέριο ενισχύθηκε κατά 4,7% στα 8,202 δολάρια/εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε με άνοδο 2,3% στα 3,41 δολάρια/γαλόνι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μικρά κέρδη και νέα υψηλά έξι εβδομάδων για τον χρυσό

Φυσικό αέριο: Ξανά σε άνοδο η τιμή στην Ευρώπη - Τέλος στο πτωτικό σερί

gazzetta
gazzetta reader insider insider