Πτώση για 3η ημέρα στην τιμή του φυσικού αερίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση για 3η ημέρα στην τιμή του φυσικού αερίου
Η τιμή βρέθηκε να υποχωρεί έως και 2,5%, στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας εβδομάδας.

Πτώση για τρίτη ημέρα καταγράφει η τιμή του φυσικού αερίου, καθώς τα αποθέματα που διατηρούνται σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης σε όλη την Ευρώπη ξεπέρασαν το εποχιακό όριο.

Η τιμή βρέθηκε να υποχωρεί έως και 2,5%, στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας εβδομάδας. Πλέον, το ολλανδικό συμβόλαιο αερίου υποχωρεί 1,15% στα 190,84 ευρώ, καθώς οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Ευρώπη είναι πλήρεις κατά 72%, σε σύγκριση με τον μέσο όρο του 70,1% των προηγούμενων πέντε ετών.

Η Ευρώπη πασχίζει να αναπληρώσει τα αποθέματά της σε φυσικό αέριο ενόψει της χειμερινής περιόδου για να διαχειριστεί τους κινδύνους από τη διακοπή των προμηθειών από τη Ρωσία. Οι ροές από τη Ρωσία, μέσω του Nord Stream, του κύριου αγωγού φυσικού αερίου προς την ευρωπαϊκή ήπειρο, είναι σταθερές στο 20% περίπου της χωρητικότητας του από τα τέλη Ιουλίου, όταν η Μόσχα μείωσε τις αποστολές από το 40%.

Παράλληλα, οι παραγγελίες για το φυσικό αέριο της Νορβηγίας μειώθηκαν την Τρίτη, έχοντας υποχωρήσει 3,6% τις προηγούμενες τέσσερις ημέρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Τα σενάρια για να αποφευχθούν τα προβλήματα στο φυσικό αέριο

Νέο πλήγμα για την Ευρώπη: Η Νορβηγία ετοιμάζεται να περιορίσει τις εξαγωγές ενέργειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider