Αλλάζει το κλίμα στην Wall Street - Ενισχύεται ο Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλλάζει το κλίμα στην Wall Street - Ενισχύεται ο Nasdaq
Ο Nasdaq ενισχύεται με ώθηση από τις μετοχές τους τεχνολογικού κλάδου, καθώς οι μετοχές των: Amazon, Tesla, Apple και PayPal κινούνται ανοδικά.

Τελευταία ενημέρωση: 22:11

Τις πτωτικές κινήσεις των προηγούμενων ημερών αντιστρέφουν οι επενδυτές της Wall Street, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τον Dow Jones και τον Nasdaq να πρωταγωνιστούν στο ανοδικό ράλι.

Παράλληλα, οι επενδυτές αξιολογούν τα αποτελέσματα της επίσκεψης της Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν, η οποία θα μπορούσε να ασκήσει ακόμα μεγαλύτερη πίεση στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Μάλιστα, η Κίνα είχε προειδοποιήσει εδώ και εβδομάδες για την αντίθεση της σε αυτό το ενδεχόμενο.

Σε αυτό το κλίμα, στο ταμπλό, ο Dow Jones ενισχύεται 449,62 μονάδες ή 1,37% στις 32.839 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 67,10 μονάδες ή 1,64% στις 4.158 μονάδες και ο Nasdaq έχει άνοδο 318 μονάδων ή 2,58% στις 12.669 μονάδες, με ώθηση από τις μετοχές τους τεχνολογικού κλάδου. Οι μετοχές των: Amazon, Tesla, Apple και PayPal κινούνται ανοδικά.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή ανακοινώνονται τα στοιχεία για την πορεία της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ κατά τον Ιούλιο, την ώρα που η πορεία της απασχόλησης στη χώρα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τις αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed).

Μιλώντας για τις επόμενες κινήσεις της τράπεζας, η επικεφαλής της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Μαρί Ντάλι, ανέφερε πως «χρειάζεται να μείνουμε πιστοί στη δέσμευση μας για αύξηση των επιτοκίων. Νωρίτερα, την Τρίτη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σεντ Λούις, Τζέιμς Μπούλαρντ υποστήριξε πως η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να επαναφέρει τον πληθωρισμό σε χαμηλά προ της πανδημίας επίπεδα, χωρίς να προκαλέσει ύφεση.

Εταιρικά αποτελέσματα

Σε συνέχεια των χθεσινών εταιρικών αποτελεσμάτων μετά το ζημιογόνο β’ τρίμηνο της Uber και τις χαμηλότερες των εκτιμήσεων πωλήσεις β' τριμήνου της Caterpillar, σήμερα ανακοινώθηκαν οι ενισχυμένες εκτιμήσεις για τα κέρδη και τα έσοδα της Moderna.

Τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 2,2 δισ. δολάρια έναντι 2,8 δισ. δολαρίων στο β' τρίμηνο του 2021 και η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους έως και 3 δισ. δολαρίων.

Αλλά και το πιο κερδοφόρο τρίμηνο στην ιστορία της Airbnb. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 2 δισ. δολαρίων.

Επίσης, η σημαντική αύξηση 36,6% παρουσίασαν οι πωλήσεις νέων οχημάτων της αμερικανικής Ford Motor για τον Ιούλιο. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων τον Ιούλιο ανήλθαν στο ποσοστό - ρεκόρ 10,9%

Στα οικονομικά νέα, άνοδο 2% σημείωσαν οι εργοστασιακές παραγγελίες στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, σύμφωνα με report της αμερικανικής κυβέρνησης που πρόσφερε μερικά θετικά νέα για την οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Νάνσι Πελόζι έφυγε από την Ταϊβάν - Στο «κόκκινο» οι σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας

Λύθηκε το... μυστήριο με τα spreads και τις αποδόσεις ιταλικών και ελληνικών ομολόγων

gazzetta
gazzetta reader insider insider