Κέρδη για τον χρυσό εν μέσω της όξυνσης στις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη για τον χρυσό εν μέσω της όξυνσης στις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας
Οι εξελίξεις στην Ταϊβάν έφεραν το πολύτιμο μέταλλο κάτω από τα όρια των 1.800 δολαρίων ανά ουγγιά, που «δοκίμασε» μέσα στην Τρίτη.

Τελευταία ενημέρωση: 21:23

Μικρά κέρδη κατέγραψαν τα συμβόλαια του χρυσού για την Τρίτη, με το πολύτιμο μέταλλο να κλείνει μακριά από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά, εν μέσω της αναταραχής που έχει προκαλέσει στις διεθνείς αγορές η ένταση στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Η επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊβάν, ανέβασε κατακόρυφα την ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου, οδηγώντας τον χρυσό κάτω από τα όρια των 1.800 δολαρίων ανά ουγγιά που «δοκίμασε» μέσα στην Τρίτη.

Ακόμα, η προσοχή βρίσκεται στις δηλώσεις αξιωματούχων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), όπως η Μαρί Ντάλι, που «έδειξαν» πως η τράπεζα δεν πρόκειται να προχωρήσει σύντομα σε χαλάρωση των αυξήσεων στα βασικά επιτόκια της ώστε να καμφθεί ο πληθωρισμός στην αμερικανική οικονομία.

Οι τιμές

Υπό αυτό το πρίσμα, τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Δεκεμβρίου, κέρδισαν 0,1% στα 1.789,70 δολάρια ανά ουγγιά. Πρόκειται για την 5η διαδοχική συνεδρίαση κερδών για το πολύτιμο μέταλλο.

Τα συμβόλαια του ασημιού, παράδοσης Σεπτεμβρίου, έχασαν 0,3% στα 20,14 δολάρια

Τα συμβόλαια της πλατίνας, παράδοσης Οκτωβρίου, αυξήθηκαν 0,4% στα 905 δολάρια ανά ουγγιά.

Τα συμβόλαια του παλλαδίου, παράδοσης Σεπτεμβρίου, έπεσαν 5% στα 2.090,20 δολάρια.

Τα συμβόλαια του χαλκού, υποχώρησαν 0,7% στα 3,5185 δολάρια ανά λίβρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider