Πετρέλαιο: Τα αμερικανικά αποθέματα και η Fed ωθούν ανοδικά τις τιμές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Τα αμερικανικά αποθέματα και η Fed ωθούν ανοδικά τις τιμές
το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 98,91 δολάρια και το Brent στα 107,95 δολάρια.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου μετά από την πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων ενώ η προοπτική βραδύτερης αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έδωσε ώθηση στα εμπορεύματα.

Ενώ η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης για δεύτερο μήνα για να καταπολεμήσει τον αυξανόμενο πληθωρισμό, ο πρόεδρος Τζερόμ Πάουελ είπε ότι ο ρυθμός των αυξήσεων θα επιβραδυνθεί κάποια στιγμή. Πρόσφατα, το πετρέλαιο εκτοξεύτηκε καθώς οι επενδυτές στάθμισαν τις ανησυχίες για μια οικονομική επιβράδυνση έναντι ενδείξεων σύσφιξης των αγορών.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αυξήθηκαν κατά περίπου 30% φέτος παρά τις περιόδους ασταθών συναλλαγών που χαρακτηρίζονται από έντονες διακυμάνσεις και χαμηλή ρευστότητα.

«Τα σχόλια του Πάουελ άμβλυναν ορισμένες ανησυχίες για τον πληθωρισμό, βελτιώνοντας τη συνολική όρεξη για περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου», δήλωσε ο Will Sungchil Yun, ανώτερος αναλυτής εμπορευμάτων της VI Investment Corp με έδρα τη Σεούλ. «Το αργό πιθανότατα θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται περίπου στα 100 δολάρια το βαρέλι».

Ένα ασθενέστερο δολάριο συνέβαλε επίσης στο να τεθούν οι ευρύτερες αγορές εμπορευμάτων σε πιο σταθερή βάση. Ο δείκτης Bloomberg Dollar Spot υποχώρησε για δεύτερη συνεδρίαση στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 5 Ιουλίου, καθιστώντας τα εμπορεύματα που τιμολογούνται στο νόμισμα πιο ελκυστικά για τους επενδυτές.

Την Πέμπτη το πρωί (12:13 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 98,91 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,69% και το Brent στα 107,95 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,25%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Απρόσμενη πτώση στα αποθεματικά πετρελαίου - Ρεκόρ στις εξαγωγές, «τσιμπάει» η τιμή του αμερικανικού αργού

H Ρωσία δεν θα προμηθεύει πετρέλαιο αν η τιμή του πέσει κάτω από το κόστος παραγωγής

Fed και επιχειρηματικά μεγέθη «σηκώνουν» το Χρηματιστήριο στις 840 μονάδες

gazzetta
gazzetta reader insider insider