Νέα άνοδος στις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη λόγω της Νορβηγίας - Πάνω από τα 170 ευρώ/Μwh

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα άνοδος στις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη λόγω της Νορβηγίας - Πάνω από τα 170 ευρώ/Μwh
Η μείωση στις ροές αερίου από τη Νορβηγία έρχεται την ώρα που έχουν σταματήσει από τη Δευτέρα οι παραδόσεις φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην ευρωπαϊκή αγορά μέσω του Nord Stream.

Άνοδο κοντά στο 4% σημειώνουν τα συμβόλαια του φυσικού αερίου στην Ευρώπη για τη δεύτερη μέρα της εβδομάδας, με τις εξελίξεις από τη Νορβηγία να ανεβάζουν τις ενεργειακές τιμές.

Το πρωί της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) τα συμβόλαια του φυσικού αερίου στο χρηματιστήριο ενέργειας της Ολλανδίας ενισχύονται 3,94% στα 171 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Οι παραδόσεις αερίου από την Νορβηγία αναμένεται να υποχωρήσουν την Τρίτη, τόσο στον τερματικό σταθμό του Ίσινγκτον στη Βρετανία όσο και στον τερματικό του Ζίμπρουζ στο Βέλγιο λόγω περιστατικού τεχνικής βλάβης που θα μειώσει την παραγωγή στο ενεργειακό εργοστάσιο του Σλέιπνερ μέχρι την Τετάρτη. Παράλληλα, αναμένεται να επηρεαστούν και τα νορβηγικά εργοστάσια επεξεργασίας ενέργειας στο Κόλνες και την Νιχάμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Η μείωση στις ροές αερίου από τη Νορβηγία έρχεται την ώρα που έχουν σταματήσει από τη Δευτέρα οι παραδόσεις φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην ευρωπαϊκή αγορά μέσω του Nord Stream, με τον αγωγό να μένει εκτός λειτουργίας μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα λόγω εργασιών συντήρησης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι ροές φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας δεν έχουν αυξηθεί, ενώ μένει να φανεί το κατά πόσο οι ροές μέσω του Nord Stream θα επανέλθουν στα φυσιολογικά τους επίπεδα την ερχόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ευρώπη αντιμέτωπη με την τρικυμία του Nord Stream 1 - Το σενάριο ύφεσης και o φόβος στασιμοπληθωρισμού

Κοντά στην ισοτιμία το ευρώ με το δολάριο, καθώς αυξάνονται οι φόβοι για την ύφεση

gazzetta
gazzetta reader insider insider