Σε bear market με νέες απώλειες 2% το πετρέλαιο - Στα 100 δολάρια το brent

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε bear market με νέες απώλειες 2% το πετρέλαιο - Στα 100 δολάρια το brent
Νέες απώλειες -μετά την χθεσινή «βουτιά» του 8% σημείωσαν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι φόβοι για ύφεση στην παγκόσμια οικονομία συνεχίζουν να πλήττουν τον «μαύρο χρυσό», ο οποίος έχει χάσει άνω του 20% από τα υψηλά του Μαρτίου.

Νέες απώλειες -μετά την χθεσινή «βουτιά» του 8%- σημείωσαν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι φόβοι για ύφεση στην παγκόσμια οικονομία συνεχίζουν να πλήττουν τον «μαύρο χρυσό», ο οποίος έχει χάσει άνω του 20% από τα υψηλά του Μαρτίου.

Αναλυτικότερα, την στιγμή που οι φόβοι για τη ζήτηση πετρελαίου ενισχύονται ενόψει της επερχόμενης ύφεσης, το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate παραδόσεως Αυγούστου στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης υποχώρησε κατά 1% ή 0,97 δολάρια/βαρέλι και διαμορφώθηκε στα 98,54 δολάρια/βαρέλι, απέχοντας πλέον πάνω από 20% σε σχέση με το υψηλό των 123,7 δολαρίων στις αρχές Μαρτίου, γεγονός που φέρνει κι επίσημα σε bear market το WTI.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό brent, με τα συμβόλαια Σεπτεμβρίου να υποχωρούν κατά 2% ή 2,08 δολάρια/βαρέλι, κλείνοντας οριακά πάνω από τα 100 δολάρια/βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε χαμηλά 21 μηνών ο χρυσός - Έβδομη διαδοχική ημέρα απωλειών

Bitcoin: Ξανά πάνω από τα 20.000 δολάρια με ώθηση από το χθεσινό ράλι του Nasdaq

gazzetta
gazzetta reader insider insider