Πετρέλαιο: Ραγδαία πτώση κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Ραγδαία πτώση κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι
Ο «μαύρος χρυσός» βρέθηκε υπό πίεση από την ισχυροποίηση του αμερικανικού δολαρίου που άγγιξε υψηλό 22 ετών έναντι του ευρώ, αλλά και τους εντεινόμενους φόβους για ύφεση στην παγκόσμια οικονομία.

Ραγδαία ήταν η πτώση για τις τιμές στα συμβόλαια πετρελαίου την Τρίτη, με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί κάτω από το όριο των 100 δολαρίων ανά βαρέλι, σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών, καθώς ο «μαύρος χρυσός» βρέθηκε υπό πίεση από την ισχυροποίηση του αμερικανικού δολαρίου που άγγιξε υψηλό 22 ετών έναντι του ευρώ, αλλά και τους εντεινόμενους φόβους για ύφεση στην παγκόσμια οικονομία.

Η πτώση του WTI ήταν «αναπόφευκτη καθώς η αγορά επανεξισορροπείται με τους φόβους των κυρώσεων να δίνουν τη θέση τους στην πραγματικότητα των ρωσικών πωλήσεων σε νέους αγοραστές στην Ασία ενώ ο αντίκτυπος των υψηλών τιμών στη ζήτηση και την οικονομία γίνεται όλο και πιο εμφανής», δήλωσε στο Marketwatch ο Michael Lynch, πρόεδρος στην Στρατηγική Ενέργειας & Οικονομικής Έρευνας.

Έτσι, το αμερικάνικο αργό παράδοσης Αυγούστου υποχώρησε 8,93 δολάρια ή 8,2%, για να διαμορφωθεί στα 99,50 δολάρια το βαρέλι, το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 10 Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Το brent παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχώρησε 10,21 δολάρια ή 9%, στα 103,29 δολάρια το βαρέλι μετά από άνοδο 1,7% τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Citi: Στα 65 δολάρια «βλέπει» το πετρέλαιο σε περίπτωσης ύφεσης και μειωμένης ζήτησης

Μεντβέντεφ: Το πετρέλαιο μπορεί να φτάσει τα 300-400 δολάρια/βαρέλι αν εφαρμοστεί το πλαφόν

gazzetta
gazzetta reader insider insider